Jeszcze o linkach: otwieranie bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Coś mi szwankuje linka od otwierana bagarka (kombi mkVII). czasem załapuje, czasem nie. Nie byłoby dramatu, gdyby nie fakt że kluczyk w tylnej klapie nigdy mi nie działał, a że jeszcze mam kratkę w bagażniku to otwieranie jest czynnością trudną.
Czasem jak nie chce załapać, to muszę przez oparcie kanapy wleźć do bagażnika i zwolnić zamek ręcznie.

I moje pytanie: czy ta linka ma jakąś regulację, można ją naciągnąć mocniej? Od strony zamka nic takiego nie widziałem może jest gdzieś indziej?
Ewentualnie, ile kosztuje sama linka, gdzie ją kupić (ASO czy sklep na rogu) i czy z wymianą jest dużo roboty?

[ wiadomość edytowana przez: Marlon dnia 2005-06-18 11:40:18 ]

od strony zamka na pewno nie ma. Mozliwe, że jest regulacja przy dzwigni..

zamek i dźwignia tylko śrybami w otworach innej regulacji niet

Proponuje wybrac sie do jakiegos faceta ktory zajmuje sie kluczamu. Mi w Krakowie naprawil zamek za 30zl. Poprzestawial zapadki w zamku i dziala A jak zamek jest calkiem do kitu to proponuje wybrac sie na szrot, kupic "stary nowy" zamek i znowu isc do tego faceta od kluczy. Ustawi Ci go do Twojego kluczyka.

Cytat:
2005-06-21 09:33:51, maberek pisze:
Proponuje wybrac sie do jakiegos faceta ktory zajmuje sie kluczamu. Mi w Krakowie naprawil zamek za 30zl. Poprzestawial zapadki w zamku i dziala A jak zamek jest calkiem do kitu to proponuje wybrac sie na szrot, kupic "stary nowy" zamek i znowu isc do tego faceta od kluczy. Ustawi Ci go do Twojego kluczyka.

Gdzie masz takiego fachura w krakowie? bo ja za chwile nie bede mogl otwierac auta i potrzebuje cos zrobic z zamkami i kluczykami

proponuję podregulować mechanizm zamka /przynajmniej w 3d tak jest/
też mi kiedyś się tak działo a po regulacji problemu już nie ma

a ja proponuje nieco ogiąć ten dzyngiel, który popycha zamek - przetrenowane (w kombi oczywiście) i działa
aaaa i jest przy zamku oczywiście możliwość regulacji jak dejmiesz ten plastik na progu to zobaczysz). Jeżeli to wyna wyciągnietej linki, to trzeba podregulować, a jak przygiętego dzyndzla - to odgiąć

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-06-21 10:31:54 ]

Cytat:
Gdzie masz takiego fachura w krakowie? bo ja za chwile nie bede mogl otwierac auta i potrzebuje cos zrobic z zamkami i kluczykami

Na Malborskiej.Jak jedziesz od Kamieńskiego to po lewej stronie kolo kawiarenki internetowej
Ps. 20 min roboty
pzdr

Dzięki za rady, popróbuję różnych metod