MotoNews.pl
5 Na wyswietlaczu komputera pojawila sie literka "F"-co to zn (101760/0)

Na wyswietlaczu komputera pojawila sie literka "F"-co to zn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka, czy moglby mi ktos podpowiedziec co oznacza literka "F" na wyswietlaczu komputera(OMEGA A) przy zegarku z lewej strony.Objaw nowy akumulator padł, nie działają elektryczne szyby,klakson,elektryka lusterek.Samochod nie uzywalem przez 3 miechy.Gdzieś mam zwarcie,ale gdzie?Z góry dzięki.

Oj, chyba tablica będzie jednak....

Już doszedłem, mam zwarcie na przełączniku elektrycznych szyb.

Panowie.. Mało się orientuje.. W mojej omie jest wszystko oki.. przynajmniej tak mi się wydaje.. Ostatnio dorwałem używany lekko pokiereszoany komputer podłączyłem i przy godzinie również miałem literkę F troche mnie to zastanawiało ale ponieważ nie zamierzałem korzystac z kompa tylko patrzylem czy jest sprawny leży teraz w moim garażu.. Po tym co czytałam poniezej wnioskuje ze literka F oznacza zwarcie w instalacji? U mnie nie pada aku.. i w zasadzie to jest wszystko oki!?!?!? sam juz nie wiem..

A jak się zerwie linka od prędkościomierza, to też się F pokazuje

F jest to skrot od false u mnie byla przy temperaturze przyczyna tego byl brak czujnika temperatury...

Cytat:
2005-06-20 08:19:00, chabas pisze:
F jest to skrot od false [...]

nie zgadzam sie. F to FEHLER...

nie zgadzam sie. F to FEHLER...
o o dobrze pisze dac mu piwa.
jak cos nie jest podlaczone to komp wyswietli to F
Thomi a jaka wersje softu ma ten komp.?
Jezeli masz silnik na motronicu 1.5 to powinien byc 46
A jak ml 4.1 to 03
pozatym masz to napisane na tabliczce znamionowej w dolnym prawym rogu

Dokładnie jak pisze Senator. Jak chcesz sprawdzić numer softu to wciśnij dwa przyciski od sterowania kompem naraz. Wyświetli się w okienku gdzie jest zegarek. Jak masz F to powinien wyskoczyć nr błędu.