Na jakich stacjach najlepszy gaz??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No własnie macie jakies doswiadczenia z gazem...ja kakich stacjach według was jest najlepszy gaz??Ja przewaznie tankuje na BP ale nie zauwazyłem specjalnie aby autko było zwawsze czy robiło wiecej kilometrów

Ja tankując na BP 35L przejade około 360 km, a tankując np na Slovanie robie już 420Km! Jazda taka sama, żadnych szaleństw itd...

Wg mnie 3 najlepsze "gazy"

1. BP
2. Shell
3. StatOil

pozdr

Cytat:
2005-06-19 15:25:39, thaniel pisze:
Wg mnie 3 najlepsze "gazy"
1. BP
2. Shell
3. StatOil

pozdr

dopisałbym jeszcze:

4. Jet - a to dlatego, że "biorą" gaz od BP (tak jak Shell i pewnie cała reszta firmowych stacji ...)

BP, Shell, Statoil mają z Płocka paliwa to i pewnie gaz ew. inne "sosy" dodają...

Pozdro

Cytat:
2005-06-19 17:56:41, LuckyS pisze:
dopisałbym jeszcze: 4. Jet - a to dlatego, że "biorą" gaz od BP (tak jak Shell i pewnie cała reszta firmowych stacji ...) BP, Shell, Statoil mają z Płocka paliwa to i pewnie gaz ew. inne "sosy" dodają... Pozdro

A to ciekawe co piszesz że biora od BP bo zdecydowanie gaz na Jecie jest gorszy u nas, przynajmniej w moim odczuciu.MOże w prporcjach ściemniaja gazu

Info pochodzi od zaprzyjaźnionego kierownika stacji BP

U nas sa 2 Statoily bardzo bliskie siebie i na jednym (ul. Rosoła) gazik jest zajebisty a na drugim (ul. Poleczki) gaz jest gorszy.

Ja nie sadze zeby BP Shell i SO brali LPG z Płocka bo róznica miedzy lpg ze stacji orlenu a w/w jest kolosalna. Auto prycha strzela i do tego robi mniej km "na zbiorniku"

pozdr

Nie tankowałem na Orlenie, za to w różnych dziurach, nie wiem czy moja instalka jest niesprawna (?) ale ja tylko raz zauważyłem różnicę gdy mi auto 3x pod rząd spaliło 14l gazu z jednej stacji a powinien ok 12-13l). W osiągach nie zauważałem róznicy...
Czy tankowalem na firmowych czy nie spalanie podobne (odchyłki były ale raczej ze względu na różnoraki styl jazdy i temp zew. ). Od dłuższego czasu tankuję tylko na jednej stacji (prv) i jest ok.
Odchyłki też się zdażają ale winię za to temp. i niezbyt dokładny zawór (odbicie).
Pozdro