Wydech i audio do łady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam łade 1300 2105 i chce do niej zrobic jakis wydech zeby był basowy pomruk
i czy wycecie srodkowego tłumika i wspawanie w jego miejsce rurki wystarczy?
a druga sprawa to ze chce do niej wstawic jakies sensowne audio
i co bys cie mi radzili zeby to grało naprawde ostro
pozdro

poczytac forum, wszystko z tego co chcesz wiedziec bylo opisywane

Kup uzywana alpinke i dobre glosniki. To moja sugestia ;]

Odnośnie tłumików,to znajdziesz albo na stronie Wolf,albo polskiego Michaela,gdzie masz tłumik dedykowane do 2105/07 juz od 225PLN,Wycięcie jednego tłumika nie nada samo basowego pomruku z wydechu,a poza tym może pogorszyć osiągi auta.Modyfikując wydech na przelotowy i pozbywając się tłumików musisz tak dobrać srednicę rur układu,aby pojemnośc układu seryjnego i przepływowego była taka sama.Inaczej pogorszysz osiągi auta.I obowiązkowo przepływowy tłumik końcowy(np. wspomniany Michael).I raczej nie polecam montażu strumienic,bo oryginalne są drogie,a podróby zdławią silnik.
Odnośnie audio,zgadzam się z Jasiem:dobry odtwarzacz-Alpine,albo Poneer i dwudrożny odseparowany zestaw głośników z odzielnymi tweeterami z przoduioneer,Alpine,Mac Audio lub Phonocar o średnicy min13 cali

Jak ma byc ostro to 2*power 15 elmuza na basik i dobry zestaw na przod cos o wysokiej efektywnosci 16.cm do tego radyjko ale tylko na sygnał bo wszystkie głośniki nalezało by zasilic osobnym wzmacniaczem i to nie byle jakim a najlepiej dwoma.