Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() LuckyS Pełnoprawny Klubowicz ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-06-19 22:16:47 Najpierw sprawdźcie czy macie luz na zawiasach a później ewentualnie wymiana bolcy (nazywa się to chyba "buksowaniem" zawiasów). Nie wiem czy to coś pomoże bo ja mam już luz (ok 1cm drzwi można podnieść gdy są lekko otwarte) ale mnie nie klekocą chyba, że są niedomknięte ![]() Co do zamka nie mam pomysłu innego jak wymiana na nowy w przypadku popękanego -pelek lub dokręcnie wszystkich śrub ew. regulacja -Michaello84 |
![]() MarekV6 Forumowicz Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2005-06-21 00:05:48
zgadza się,swego czasu w warsztacie robiłem takie coś. ja akurat robiłem to rozwiertakiem (ręcznie ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-06-21 06:43:41
dokładnie tak, w kadecie miałem identyczną sytuację. mechanik bolce dorobiał były chyba z zaworów od żuka pzdr ![]() |
Solltys Forumowicz v40 przeddzidzie | 2005-06-21 06:45:22 |
![]() dag Forumowicz Vectra B Sulechów | 2005-06-21 22:05:45 Trochę inny temat, ale żeby nie tworzyc nowego postu! Mam pytanie co to może być jak mam szybę całkiem zamkniętą to gdy jadę jest ok, ale gdy trochę ją uchlę to coś lata, klekocze i chałasuje tak, że dostaję szału. Dotyczy to przednich drzwi (prawe i lewe). Może ktoś pomoże co robić. ![]() |
![]() LuckyS Pełnoprawny Klubowicz ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-06-22 01:11:26 Nie otwierać... ![]() ![]() ![]() Sorki ale nie mogłem się powstrzymać... |
![]() dag Forumowicz Vectra B Sulechów | 2005-06-22 13:23:55
Nie mam żalu, ale problem pozostał! ![]() |
![]() LuckyS Pełnoprawny Klubowicz ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-06-22 20:27:14 Właściwie to mi też coś klekocze przy otwartej szybie ale tylko w lewych drzwiach lecz nie zawsze i nie w każdym położeniu szyby. I to tylko przy "za spokojnym" ruszaniu gdy całe auto się trzęsie - jest taki moment gdy obroty są bliskie obrotom biegu jałowego a delikatnie się przyspiesza.
Próbowałem z tym walczyć za każdym razem gdy zdejmowałem boczek, gdyz w moim przypadku dźwięk dobiega z wnętrza drzwi w okolicy zamek-cięgno-cypideusz (rygielek?) ![]() Posklejałem cały boczek (składa się z kilku elem) , sprawdzałem i ew. smarowałem: klamkę, zamek, siłownik, mechanizm podnoszenia szyby, silnik do szyby... i dalej klekocze. Nie sprawdzałem tylko prowadnic szyby- może to to? Nie wiem. Na razie mam dość. Pozdro |