MotoNews.pl

Zablokowane koło!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam następujący problem.
Wsiadam do beci, chcę ruszyć a tu nic. Samochód podnosi się, a nie jedzie. Próbuję na luzie go ruszyć - nic. Podnoszę go i jedno koło kręci się, a drugie rusza się tylko w zakresie ok 3 cm.
Proszę o pomoc !!!!!!!!!!.
Pozdrawiam.

mi w poprzednim samochodzie reczny raz nie odpuscil na 1 kolo ;]

Ręczny?

Ręczny raczej nie, bo go nie używam . A nawet gdyby to czy koło mogłoby się kręcić parę cm?
Pozdrawiam.

Cytat:
2005-06-19 20:55:16, Rekin_25 pisze:
A nawet gdyby to czy koło mogłoby się kręcić parę cm? Pozdrawiam.

chyba raczej nie ale wlasnie od nieuzywania recznego moga sie dziac takie rzeczy ze nie odpusci ;] a ten kilka cm to bez zadnego oporu sie kreci i nagle blokuje?

A może posypał się dyfer, zatarty

Nawet nie wiemy które to koło - przednie?, tylne? zgaduj zgadula.

jeśli tyle to raczej ten ręczny,ja też tak miałem i musiałem kupić zaciski do ręcznego,i tak wlasnie jest ze trochę się kółeczko pokreci i blokuje.Stawiam na to.Urzywane oryginalne częsci z założeniem kupilem po 40 zł za strone...

Cytat:
2005-06-19 21:18:26, tolo84 pisze:
chyba raczej nie ale wlasnie od nieuzywania recznego moga sie dziac takie rzeczy ze nie odpusci ;] a ten kilka cm to bez zadnego oporu sie kreci i nagle blokuje?

Bez żadnego oporu kręci parę cm i się blokuje nagle, cofam parę cm i to samo.
Najgorsze jest to, że w sobotę jeździłem bez problemów, odstawiłem autko, a dzisiaj coś takiego.
Czy jak dyfer poszedł, to możliwe, że jedno koło się kręci i jest na nim napęd, a z drugim dzieją się takie rzeczy?

[ wiadomość edytowana przez: Rekin_25 dnia 2005-06-19 22:41:47 ]

Cytat:
2005-06-19 22:22:45, karton pisze:
jeśli tyle to raczej ten ręczny,ja też tak miałem i musiałem kupić zaciski do ręcznego,i tak wlasnie jest ze trochę się kółeczko pokreci i blokuje.Stawiam na to.Urzywane oryginalne częsci z założeniem kupilem po 40 zł za strone...

Ale chyba opór powinien narastać aż do zablokowania, a u mnie koło staje natychmiast jak gdyby był jakiś "ogranicznik"
Pozdrawiam.

Witam.
Ręczny: "I wszystko jasne."
Na razie jeżdżę bez bębna .
Thx za wszystkie posty.
Pozdrawiam.