MotoNews.pl

Opinia o amorach KAYABA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Waszmościowie, moja bestia domaga się już nowych amorków przynajmniej na przód. Oferują mi w moim serwisie Bilsteiny gazowe po 350 za szt. Z kolei ktoś mnie namawia na Kayaby, że podobno są super bo ta firma robi do do japńczyków. Czy macie jakieś zdanie na ten temat? Jeśli różnica w cenie jest niewielka, to może nie warto zawracać sobie d.. i założyć znaną w końcu od lat firmę. To samo dotyczy tylnych do mojej są pompowane po 750 za sztukę.
Będę wdzięczny za opinie.
Janusz

Witaj Janusz! Mam nadzieje, ze wrociles na dobre.

Mailem Kayaby w Mazdzie 626 (zwykłe hydrauliczne). Zalozylem ok. 20 tys km. przed sprzedaniem samochodu. Zadnych problemow, 2 lub 3 lata gwarancji no i rewelacyjnie nieska cena.

Ale jesli masz kase dawaj gazowe jak Bozia kazała.

Słyszałem z kilku źródeł pozytywne opinie o KAYABACH. Raczej komfortowa charakterystyka. Bilsteiny i Sachsy twarde i trochę przereklamowane (moje Sachsy w Vectrze stukały).

pozdro
3

Dołączam sie do 3, ja tez juz niejedno krotnie spotkalem sie z taka opinia.... poza tym kolega pracuje w serwisie toyoty i wsadzaja Kayaby do Camry i lataj po 80tys.... !!!!!!!!! NAWET

Janusz bierz Kayaby a Sachs to straszna Kupa, bilstainy moge zalatwic tanie 10 no moze nawt 15 taniej 2 lata gwarancji!!!!

pozdr

Mam teraz Kayaba w Hondzie. Honda ma 136 tysięcy przebiegu - zakładano je przy 80 tysiącach. Mają teraz 65% sprawności - rewelacja. A nadmienię, że mam sprężynki H&R i zawiecha jest twardsza.

Może to będzie trochę lamerskie, ale jak się mają do Kayaba amortyzatory oryginalne GM ?

*** Gomall ***

[ wiadomość edytowana przez: Gomall dnia 2003-02-26 13:17:27 ]

to co zakłada GM do samochodów nie jest przecież produkowane przez samo GM. dla nich robią części podwykonawcy i nigdy nie wiadomo jakiego faktycznie producenta kupisz.
dla przykładu w sklepie opla kupuję oryginalnie zapakowane wycieraczki przednie za 35 zł za komplet a po otwarciu okazuje się że to zwykłe chempiony. trzeba jednak przyznać że w porównaniu do kupionych w "normalnym" sklepie są lepsze o niebo.

wracając do tematu: kayaby - bardzo dobre amory z tego co pamiętam tak jak sachsy mają 2 letnią gwarancję.