Lampy tyl mk5... orginały czy malowane?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie, jak w tytule... Na Wasze oko, malowane czy oryginalnie dymione?

Chyba malowane.

malowane jak dla mnie widzielm podobne tez malowane

ale zeby kierunki nyly biale?? oryginalnie tak nie jest!!

Mam okazje je kupić. Facet zaproponował śmieszną cenę (tak mi się wydaje). Chce za komplet 100 zika i twierdzi, że te lampki wyciągnął z fabrycznego xr'a 1.8. Czy to możliwe?

to wyglada jak by ktos naklejil pierw biala folie do lamp na kierunkowskazy a pozniej pomalowal gore czarnym prayem do lamp...

dziwna sprawa ale wygląda jakby lewa była oryginalnie dymiona a prawa malowana chodzi o to że wkoło wstecznego na prawej lampie jest obwódka ciemniejsza czyli tak jak w seryjnej....a w lewej niema tej obwódki czyli tak jak jest w oryginalnie dymionych.....

dla porównania tutaj foto oryginalnie dymionych:

Cytat:
2005-06-19 23:20:30, tomhagen pisze:
Mam okazje je kupić. Facet zaproponował śmieszną cenę (tak mi się wydaje). Chce za komplet 100 zika i twierdzi, że te lampki wyciągnął z fabrycznego xr'a 1.8. Czy to możliwe?

Jeśli tak to nie był taki fabryczny - nie montowali takich... a to wygląda w dodatku na malowane...

Cytat:
2005-06-19 23:24:26, micab pisze:
dziwna sprawa ale wygląda jakby lewa była oryginalnie dymiona a prawa malowana chodzi o to że wkoło wstecznego na prawej lampie jest obwódka ciemniejsza czyli tak jak w seryjnej....a w lewej niema tej obwódki czyli tak jak jest w oryginalnie dymionych..... dla porównania tutaj foto oryginalnie dymionych:

Kwestia ustawienia i padania światła... Dla mnie są malowane

Najlepiej było by je oblookać na żywo

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-06-19 23:27:08 ]

Oj, wydaje mi się, że jesteś w błędzie pytlar. One leżą dokładnie tak, jak powinny być zamontowane w aucie. Czyli to co widzisz, jako białe, to wsteczny .

Cytat:
2005-06-19 23:26:37, tomhagen pisze:
Oj, wydaje mi się, że jesteś w błędzie pytlar. One leżą dokładnie tak, jak powinny być zamontowane w aucie. Czyli to co widzisz, jako białe, to wsteczny .

Tutaj zresztą wsteczny też jest dymiony, malowany czy cuś, nie biały

Faktycznie na prawej jest ta ciemniejsza obwódka. Nie zwróciłem na to uwagi.

kąt padania światła niema tu nic do rzeczy...widać wyraźnie że wkoło prawego cofania jest ciemniejsza obwódka, wyszła ciemniejsza bo fabrzycznie wkoło cofania jest kierunek......a w oryginalnie barwionych cofanie nie ma obwódki tylko jest całe białe.....i wyraźnie widać że tej obwódki niema na lewej lampie

Cytat:
2005-06-19 23:30:16, micab pisze:
kąt padania światła niema tu nic do rzeczy...widać wyraźnie że wkoło prawego cofania jest ciemniejsza obwódka, wyszła ciemniejsza bo fabrzycznie wkoło cofania jest kierunek......a w oryginalnie barwionych cofanie nie ma obwódki tylko jest całe białe.....i wyraźnie widać że tej obwódki niema na lewej lampie

Ja siem dalej nie zgodzę, ale co tam... zawsze dobrze jak są różne poglądy... można podyskutować...

micab, jaka jest cena takich oryginalnych lampek dymionych i gdzie to można kupić?

http://www.foxdesign.de/index.htm

trzeba szukac na ebayu niemieckim i angielskim.....poszukałem i prosze co znalazłem.....może nie czarno czerwone, ale kto wie czy nawet nie ładniejsze

fajowe lampki

dostępne sa jeszcze takie

Hmmm, no tak. Tylko, że w przypadku tych białych lamp na niemieckim ebay sprzedajacy napisał, że można je odebrać tylko osobiście, o ile dobrze przetłumaczyłem z niemca, którego nie znam prawie w ogóle .

Chyba te z Fox Design najładniejsze. A i kwestia sciągnięcia z Niemiec nie jest taka trudna. Tylko ta cena...