| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-06-21 18:16:57 Dzięki!!!
Jutro muszę oddać pracę... Pozdr. P. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-06-21 21:04:44 zwiększ stopkę |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-06-23 17:02:37 No niestety z Wordem tak jest, że gubi przypisy.
1. Rozwiazanie najlepsze - przerzucic sie na TeX'a 2. Rozwiazanie dla użytkownika Word - pisac każdy rozdział w innym pliku worda, do 10 stron raczej nie gubi |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-06-23 18:32:49 W Office 2000 się z tym problemem nie spotkałem. W Office XP również nie.
Gdy pisałem pracę magisterską na office 97 to myślałem że sie pochlastam z tego powodu. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-06-23 23:18:50
Ja mam XP... |
![]() funky Nubira kraków | 2005-06-24 02:06:58 No i który sposob w końcu zadziałał?
|
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-06-24 07:05:53 Dobrze, jest jeszcze wstawiać znak podziału strony, też może pomóc, zamiast spacji, która ma przenosić tekst na drugą stronę. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-06-24 08:14:17
O tym nie pomyślałem... |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-06-24 08:25:46
Twój!!!
Tylko wymaga on jeszcze kilku zabiegów, typu dopasowanie tych ostatnich (zostających na stronie) linijek do szerokości wiersza, kontrola akapitów (czy nie przeskoczył jakiś na następna stronę - chodzi o spis treści), no i w moim przypadku sprawdzenie rozstrzelonych wyrazów (moja żonka nie robiła tego formatem czcionki, tylko na zasadzie literka-spacja, literka, spacja, etc. ).
Dzieki za pomoc! Pozdr. P. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-06-24 09:34:27 Pomaga znacznie - tak jak już ktoś to zasugerował - pisanie każdego rozdziału w oddzielnym pliku - mniej wariuje, równiez w trakcie drukowania, a i w trakcie pisania, jesli rozdziały są jakos powiązane to łatwiej się przeżucac z jednego na drugi niż szukac w całej pracy. No i ułatwie znacznie robienie spisu treści i bibliografii z przypisów. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-06-24 09:44:53 Pracuje z Wordem od wersji 2.0.
Spro jest w nim błędow zwłaszcza jesli chodzi o pisanie sporej objetosci dokumentow. Do tej pory Microshit nie uporał się np. z dzieleniam wyrazów na sylaby. Dzielicie wyrazy, zamykacie plik, otwieracie go na drugi dzien, a tam nie dosc że brakuje podziału to jeszcze myslniki, ktore powstawiał przy dzieleniu są w tekscie. Nagminne są kłopoty z wstawionymi obiektami graficznymi, na drukarce potrafia wyskoczyc w innym miejscu. Potrafia zmienic miejsce np. gdy przenosicie z jednego kompa na drugi na płytce CD .
A z powodu tego, że prace magisterską miałem napisac w TeX'u (taki wymóg na wydziale) wiec poznałem profesjonalny system tworzenia dokumentów (używany np. w drukarniach - pliki worda konwertuja do TeX'a przed drukowaniem np. książek). W tej chwili gdy siadam do worda to nie pisze w nim dokumentow dłuższych niż 5-6 stron, bo potem mogą już byc kłopoty (i czesto są). No ale niestety nie wszystko co jest najpopularniejsze jest najlepsze (patrz. mały fiat swego czasu )
No i jeszcze jeden plus TeX,a nad Wordem. Miałem taki przypadek - przepisałem dokumet w wordzie i potem konwertowałem na TeX'a. Plik w Wordzie miał ponad 15 MB, a w TeX'u 200KB
Sorki za przydługi wywód
|