Mam problem a w zasadzie 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wczoraj kupilem espero, co prawda od znajomego, ale cos mi sie nie podoba niby wszystko jest ok ale juz przy lekkim skreceniu kierownicy w prawo slysze takie stuku delikatne ( nie od przegubu ) raczej tak jakby guma ( opona ), co to moze byc? Koła źle wyważone??
A drugi to drobnostka, czy dobrze patrzyłem wczoraj Daewoo Espero ma z tyłu głosniki 135 mm??

co ci moge powiedizec to glosniki z tylu sa 165 mm

Witaj. Odnosnie stuku to moze (ale nie musi) byc wyrobiona juz guma wahacza. A glosniki z tylu seryjne maja 16 cm (chyba ze poprz. wlasciciel zmienil na mniejsze. Pozdr

po pierwsze..jaki przebieg? po drugie czy odlos slyszysz w trakcie jazdy na skreconych kolach czy jest on efektem samego krecenia kierownica?? ja kiedys mialem taki efekt podczas krecenia na postoju..najpierw cichutko a pod koniec jak krecilem to juz myslalem ze mi kolo odpadnie..przyczyna byla prozaiczna..sworzen wahacza..nie umiem wyjasnic rodzaju uszkodzenia bo luzu tam nie bylo..fakt faktem ze to on wydawal taki odglos i wymiana tego elementu zreszta niedrogiego i prostego do wymiany okazala sie zbawienna

NIe nie na postoju to jest delkiatny stuk tak jakby guma nierowno trzymala sie jezdni przy skrecaniu kola w prawo ciszej przy skrecie w lewo, sa nowe opony i podejrzewam ze moze zle wywazono kola, bo sworznie i gumy wahacza byly powymieniane,

a może górne mocowanie kolumny mcphersona one wydają taki dzwięk przy skrecie jak sa wyrobione, takie piszczenie, strzelanie

Odpada, wymienione) I dalej szukam...