Trzepie kierownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam takie pytanie
Przy ok 140 - 120 hamuje i mi kierownice chce z rak wyrwac przy miniejszej predkosci niema problemu choc troche tak jakby skacze jak zaba
I drugi objaw przy ruszaniu (szybszym) to dopiero skacze jak zaba
Co to moze byc i ile mnie to bedzie kosztowało ?

Cytat:
2005-06-20 13:32:52, rrekin pisze:
Witam mam takie pytanie Przy ok 140 - 120 hamuje i mi kierownice chce z rak wyrwac przy miniejszej predkosci niema problemu choc troche tak jakby skacze jak zaba I drugi objaw przy ruszaniu (szybszym) to dopiero skacze jak zaba Co to moze byc i ile mnie to bedzie kosztowało ?

1.Jeżeli dopiero od większych prędkości to z pewnością żle wyważone koła,lub pęknięty kord w którejś z opon.
2 nie do końca zrozumniałem ale jeżeli chodzi o podskakiwanie przodu samochodu to w Esim zupełnie normalne. Ja tak mam i jeszcze sporo innych osób.

Cytat:
2005-06-20 13:32:52, rrekin pisze:
Witam mam takie pytanie Przy ok 140 - 120 hamuje i mi kierownice chce z rak wyrwac przy miniejszej predkosci niema problemu choc troche tak jakby skacze jak zaba I drugi objaw przy ruszaniu (szybszym) to dopiero skacze jak zaba Co to moze byc i ile mnie to bedzie kosztowało ?

A według mnie to masz tarcze hamulcowe do wymiany - pewnie już ich czas przyszedł i wtedy lubią się pogiąć, jest małe bicie i przy większych prędkościach głównie przy hamowaniu występuje taki efekt.

PS. szybko jeżdżę i nie mam żadnego podskakiwania przodu przy hamowaniu, bo gdybym miał....to pewnie już bym nic tu nie napisał

Jak napisął Edis4 tarcze hamulcowe zmień. Punkt 2 co masz na mysli pisząc szybsze ruszanie bo ess przy wykonywaniu tzw zrywu przyczepnosci skacze też zauważyłem to kiedyś był wątek podobno to normalne.

Jakies 2 miesiace temu zmieniałem klocki i tarcze były ok

mam to samo (jesli chodzi o hamowanie) to sa zwichrowane tarcze.

Cytat:
2005-06-20 13:37:50, Remarq pisze:
1.Jeżeli dopiero od większych prędkości to z pewnością żle wyważone koła,lub pęknięty kord w którejś z opon. 2 nie do końca zrozumniałem ale jeżeli chodzi o podskakiwanie przodu samochodu to w Esim zupełnie normalne. Ja tak mam i jeszcze sporo innych osób.

ups sorry ale wtopa nie zaurażyłem że chodziło o hamowanie.Myślałem że chodziło o ruszanie z miejsca. Przepraszam zachowałem się jak gówniarz to już więcej się nie powtórzy

Że tarcze są ok mogło ci się wydawać wizulanie nie stwierdzisz czy są krzywe i biją.

trzepanie.jak to brzmi . hihihi drgania to rozumiem

Cytat:
2005-06-20 14:44:01, Darek pisze:
Że tarcze są ok mogło ci się wydawać wizulanie nie stwierdzisz czy są krzywe i biją.

takie bice moze byc bardzo niewielke , dopiero na tokarce zauwazysz , wiem bo temat przerabialem , a telepac bedzie ze zegarek z reki spada

Cytat:
2005-06-20 15:20:34, Mad pisze:
takie bice moze byc bardzo niewielke , dopiero na tokarce zauwazysz , wiem bo temat przerabialem , a telepac bedzie ze zegarek z reki spada

Dokładnie! Tarcz nie ocenisz wzrokowo czy są symetryczne. Też temat już przerabiałem. Kup BREMBO i po kłopocie

Cytat:
2005-06-20 15:28:29, edis4 pisze:
Kup BREMBO i po kłopocie

Nie jestem taki pewny Miałem brembo jeszcze w corolli i udało mi się je wykrzywić w miesiąc, chociaż uważałem żeby np. nie wpaść w kałużę...
Z drugiej strony w lagunie brembo działają świetnie.

Tak więc nie ma reguły.

Ja miałem to samo i pomogło ... dopompowanie kół. Wiem, że to głupio brzmi, ale jak ręką odjął.

Cytat:
2005-06-20 15:28:29, edis4 pisze:
Dokładnie! Tarcz nie ocenisz wzrokowo czy są symetryczne. Też temat już przerabiałem. Kup BREMBO i po kłopocie

No nie jestem pewien - mam Brembo... i zwichrowałem...