MotoNews.pl

Serwis CABRIO Wrocław - problem z dachem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z moim dachem w cabrio. Slyszalem ze jest we Wrocławiu jakiś serwis, o ile pamiętam na ul. Przyjaźni, który się na tym zna. Problem polega na tym ze dach nie chce się podnosić. Słychać, że pompa pracuje jednak wygląda to tak ze chiałby się podnieść tylko z jednej strony. Myślę że zerwała się jakaś linka (widać tam takie linki stalowe jak sie złozy dach) lub cos w tym stylu. Proszę o info.

znalazłem firmę Cabri-Partner i po telefonicznych ustaleniach polecono mi sprawdzić poziom płynu. Tylko czy ktoś wie gdzie ten płyn się znajduje? W bagazniku jest pompka czy jakiś zawór i gdziueś tam też powinien być zbiorniczek. Jak ktoś ma "źródła" to prosze o pomoc

linki sa tylko do naciagu poszycia. pompka po lewej w bagazniku ma korek ktory sie otwiera w celu napelnienia, trudno nie zauwazyc a jesli dachu nie umiesz zamknac, mozna to zrobic recznie. w pompie jest do tego celu sprecjalny otworek w ktory cos sie wklada.. i sie kreci

Witam, juz dolałem oleju ale to nie to... wygląda na zepsutą pompkę. Żeby zamknąć ręcznie trzeba ten zaworek odkręcić do oporu w lewo. Mi dach niby działa ale jest słaby - trzeba mu pomagać ręką. Z instalacji olej nie wycieka.

W związku z tym pytanie - czy ktoś ma może tą pompkę? Ile może kosztowac regeneracja i gdzie to we wrocławiu zrobić?

[ wiadomość edytowana przez: racy dnia 2005-06-20 17:21:11 ]

Mam takowa pompke tyle ze od MK4 wraz z siłownikami. Jesli jestes zaiteresowany zadzwoń tel w profilu

i juz po strachu... okazało się ze to jeden z siłowników wypadł z mocowania...

tez mialem kiedys ten sam problem ... wypada (luzuje sie) sqbaniec :p