131 w "WRC"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Skany dla zainteresowanych
Pozdro. Piotrek.

Skan 1

Skan 2

nie moge z tym aktykulem, takich pierdol nie czytalem juz dawno...

Cytat:
2005-06-20 19:50:29, Walezy pisze:
nie moge z tym aktykulem, takich pierdol nie czytalem juz dawno...

Masz 100% racje. Nie wiem czy to Ty przypadkiem nie wykonales wiekszosci prac przy tym samochodzie ale nawet jezeli nie przylozyles reki to nalezalo wspomniec kto pierwszy zbudowal replike 131 Abarth i ze gosc wlasciwie skopiowal pomysl. Poza tym za 45 tysiecy to bym wlozyl chociaz seryjna gore od ritmo 130, jak Myszkier w Polonezie, a nie tuningowal korby w seryjnym DOHCu. No i most zaspawany - czy Twoj tez ma zaspawane poloski?
W ogole autor dorabia niesamowita historie do wszystkiego...

dyfer, to ja sobie zaspawalem jak mi satelity zabki potracily. imho pomysl dobry tylko na zime. a co do reszty... nie bede komentowal, bo slyszalem juz wiele roznych wersji

auto zrobilem kompletnie sam, tzn z dwoma kumplami w moim warsztacie plus lakiernik(znajomy), silnik robil warsztat w katowicach Autoport, a za ta kase to i tak ma za darmo bo to robilem prawie hobbystycznie a poki co i tak kasy nie dostalem za to auto. nie chodzi o to ze nie bylo mojego opisanego ale chodzi mi o te pierdoly w stylu napis jakis walter rohl i te durne porownania, to tak jakby porownac toyote corolle zwykla i WRC, w sumie nazwa ta sama. most jest zaspawany i akurat to sie dobrze prowadzi bo go testowalem, powodem byl brak dostepnej na rynku szpery,u mnie jest szpera wiec nie mam tego problemu ale na pewno jest to lepsze rozwiazanie niz seryjny dyfer.

no i jeszcze to ze zrobil go wlasnymi rekoma.... troche powagi panowie, podobno to mialo byc tak ze sie nie robi reklamy w gazecie ale skoro tak to czemu jest podane np Ireco(swoja droga polecam klatki od Irka )

[ wiadomość edytowana przez: Walezy dnia 2005-06-20 22:42:07 ]

Cytat:
2005-06-20 22:34:40, Walezy pisze:
auto zrobilem kompletnie sam, tzn z dwoma kumplami w moim warsztacie plus lakiernik(znajomy), silnik robil warsztat w katowicach Autoport, a za ta kase to i tak ma za darmo bo to robilem prawie hobbystycznie a poki co i tak kasy nie dostalem za to auto. nie chodzi o to ze nie bylo mojego opisanego ale chodzi mi o te pierdoly w stylu napis jakis walter rohl i te durne porownania, to tak jakby porownac toyote corolle zwykla i WRC, w sumie nazwa ta sama. most jest zaspawany i akurat to sie dobrze prowadzi bo go testowalem, powodem byl brak dostepnej na rynku szpery,u mnie jest szpera wiec nie mam tego problemu ale na pewno jest to lepsze rozwiazanie niz seryjny dyfer. no i jeszcze to ze zrobil go wlasnymi rekoma.... troche powagi panowie, podobno to mialo byc tak ze sie nie robi reklamy w gazecie ale skoro tak to czemu jest podane np Ireco(swoja droga polecam klatki od Irka ) [ wiadomość edytowana przez: Walezy dnia 2005-06-20 22:42:07 ]

Celowo umieściłem tutaj ten artykuł , bo byłem ciekawy , czy czasem coś nie ściemnili w nim , a wiedziałem , że to Ty go budowałeś.... ale jednak ....prasa kłamie , zresztą telewizja też....
Pozdro. Piotrek.

niekoniecznie prasa klamie...ale tego nie wiem na pewno

Ogólnie przykro się czyta - takie teksty(mając na uwadze pominięcie zasług naszego Walezego ).
Śmieszy mnie natomiast bardzo porównanie(skan 2) :
Fiat Rohrla I Fiat Jackiewicza - troche żałosne.

patrzac na fotke kolesia to ja bym mu w nic nieuwierzyl i niedziwie sie ze snob sobie wszystko przypisywal. tak jak zabrzanski pies co niby sam robil swapa a na zakladzie mu faceci pomagali. .ludzie sa pojebani i pokazujcie bez znieczulenia takie przyklady. i dajcie maila do tej gazety wyslemy 100 listow kazdy po koleji i zwyzywamy i bedzie spokuj.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2005-06-21 22:21:16 ]

Pat_kdb
A tobie nikt nie pomaga???

prawa reka lewej i niebucuje ze wszystko robie sam i jestem megamózgiem. i nie bron szmaty bo racji niemasz.

Cytat:
i nie bron szmaty bo racji niemasz.

sorki za mały OT.

??

Tragedia z Panem Jackiewiczem.Jestem z Plocka i osobe znam z tylu bajek ze szok.Od kiedy robilismy jakies kreciolki w miescie on sie z nami kolo tego krecil bo niby kierowca z licencja a jak kiedys pojechalismy na kjsie razem -znaczy ja z kolesiem maluchem a on cc1100 to dostal baty od wszystkiego w klasie i wogole a taKi rajdowiec byl.PraWda jest taka ze potem smigal skoda Felą w okregu i jezdzil jak ciotka klotka zawsze do mety ale zero walki.
Po wprostu wozidlo i nic wiecej a ze ma dostep do pieniazkow i sponsorow-prowadzi w lokalnej telewizji wazeliniarski program motoryzacyjny to ma grosz na takie wlasnie cuda. A czlowieknie ma kaski zeby sie poscigac.Ale takie zycie hehhehe.Wiec takie artykuly jak Pana M. trzeba brac z DUŻĄ poprawka-ale fura git maszyna i troche mu zazdroszcze nie powiem.POZDRAWIAM

masz moze ten program na kompie? poogladalbym ciekawe testy i porownania

Powiem jedno: wiem, jak się takie artukuły pisze i co się z takich artykułów wycina (artykuł o 127 w poprzednim numerze jest mi bliski)

Sprawę 131 znamy tylko z jednej strony i nie mamy nawet możliwości wysłuchania wersji drugiej a juz ferujemy wyroki, wyzywamy od różnych itp. No cóż taka nasza polska przypadłość.

Może ktoś po prostu zwróci się z prośbą do WRC o udostępnienie formularza na podstawie którego został napisany ten artykuł? (bo tak to jest zorganizowane w WRC-bez mała korespondencyjnie). Jestem pewnien, że po przeczytaniu owego formularza wiele z wątpliwości zostałoby rozwianych na korzyść jednej bądź drugiej strony.

Nie staję w tym sporze po niczyjej stronie-to nie moja sprawa i nie znam faktów. Wypowiedziałem się jedynie po to żeby zasiać tu odrobinę rozsądku.

Tyle ode mnie.

Dramatyzujesz SerU...dziś jest łądna pogoda - więc możemy powiesić go za jaja(redaktora).
Także staram się nie być stronniczy - ale ten przykład jest bardzo podobny do MC z GT Classic - piszą momentami herezje a później ludziska to powtarzają.
Trza walczyć z kłamcami.

Image Hosted by ImageShack.us">
podpiołem -bo nie wiem czy było .

Image Hosted by ImageShack.us">