| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Redarrow Miłośnik FSO Polonez 1.6 SLE Gdańsk | 2005-06-21 14:32:04 Czasem zdarza sie, że po odpaleniu i przy jeździe, jak dodam gazu raptownie (na jałowym lub ruszając z jedynki), to zamiast płynnie wchodzić na obroty, to jest takie ze tak nazwe szarpane przejscie (jakby jeden cylinder nie chodził czy cos).I zdaje mi sie tak jakby przy pracy na jałowym w tym czasie lekkie stukanie było słychać (ale nie typowo mechaniczne).
Dojade na miejsce, zgasze, wrócę, odpale i jest dobrze.
Coż to może być miał ktoś już coś takiego?? Dzięki. |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2005-06-21 15:53:00 wyczysc swiece... u bolimy pomogło |
berek33 Miłośnik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG Świdnica i Wrocław | 2005-06-21 16:32:06 u mnie tez tak jest, tylko bez stukania. typowe dla gaznika jest to , ze czasem nie lubi płynnie wchodzic na obroty.. zalezy to od wielu czynnikow.. ja mam swiece nowe i tez tak czasem jest... sprawdz swiece i zapołon.. a moze sławetny zielony kabelek??? sproboj w tym a jak nie to do diagnosty i po sprawie |
berek33 Miłośnik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG Świdnica i Wrocław | 2005-06-21 16:36:33 aaaaaaaaaaaaaaa,,, i jeszcze kiedys tak maiałem ze furak jachał i nagle przerywał potem znowu super. okazało sie ze w gazniku jest taki mały kwadratowy plasticzek z dziurką, przez która paliwo idzie w komory gaznika.. to było zepsute...wymiana pomogła... sprawdz jeszcze dysze w gazniku.. moze przy chu...j gazolinie pozapychałes.. |
Redarrow Miłośnik FSO Polonez 1.6 SLE Gdańsk | 2005-06-21 21:44:55
swiece powinny byc ok, chociaz kto wie? A co ztym zielonym sławetnymkabelkiem bo u mnie jest z jednej strony jakos zaizolowany (od poprzedniego wlasciciela tak mam) |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2005-06-21 22:15:16 zobacz i kabel, ale najpierw przeczysc swiece |
berek33 Miłośnik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG Świdnica i Wrocław | 2005-06-22 09:24:09
no ten kabel to sęk wolnych obrotow.. sproboj podmienic ten kabelek i sprawdzic.. moze byc tak , ze czasem nie daje napiecia na cewke i sie rypie.. mowisz ze masz jakos tam zaizolowany.. ten kabel MUSI być lux, |