| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-06-22 11:39:27 KAYABA to jedne z lepszych amorow (tez na takich jezdze)
a te testy to mozna o kant dupy potluc... szczegoolnie na darmowych przegladach. Czy nie namawiali Cie przypadkiem na szybka wymiane u nich ? |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-06-22 11:40:39 Jest jeszcze opcja - bezpłatny przegląd w Norauto był po to, żeby Ciebie (i wszystkich innych) przekonać, że masz zrąbane amorki i musisz u nich wymienić i maszyna jest ustawiona tak, żeby nie pokazywała więcej niż 50% |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2005-06-22 12:51:10 He he wlasnie ich o to podejrzewalem
Wiec sie troche uspokoilem bo bylem wsciekly caly dzien ![]() |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-06-22 18:09:43 Ja też wybieram się do Bułgarii na początku lipca. W aucie będę miał 4 osoby i ich bagaże. Bagażnika na dach nie zabieramy. Mając na uwadze ten wyjazd, jakiś miesiąc temu kupiłem na Allegro "utwiardzenie tylnego zawieszenia. Przyznam, że założyłem je od razu. Jak dotej pory nie jechałem z pełnym ładunkiem a nie zauważyłem aby odbiło się to na komforcie jazdy w pojedynkę. Pomysł z tego rodzaju utwardzeniem wydaje się dobry.
Jakiś czas temu przeraziłem się gdy zobaczyłem jak "siedzi" auto z pełnym ładunkiem. Popatrz uważnie, bo możesz kupić na Allegro te same gumy po 19.99 za komplet. Różnicę przeznaczysz na opłacenie przesyłki
|
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-06-22 20:46:50 Chłopaki!
Jak chcecie zakładać te rewelacyjne gumy to weźcie ze sobą na zapas i sprężyny. Poszperajcie na forum. Mnie sie nie chce. Za dużo wchłonąłem C2h5OH |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-06-22 20:59:58 te gumy.. sorki nie obraźcie się są dla idiotów....... miałem takie coś aż do zeszłego tygodnia..........otóż tydzień temu ojciec przy 140 na budziku wyleciał w powietrze.... jak rąbnął zawiechą to dzięki tym gumom poszła sprężyna..z prawej str... zlewej str guma wyleciała.......
gumy te nakładane są na wew część sprężyny tam gdzie jest najgrubsza.... zewnętrzne części najcieńsze są tego pozbawione... wiadomo wlecisz w większą dziurę to nie ma siły środkowa cz. sprężyny będzie sztywna, natomiast te cieńsze poddadzą się i pękną.... nowe sprężyny są na allegro po 64 zł.... więc jeśli chcesz sobie podnieść tyłek to kup sprężyny a nie środek zaradczy częściowo.... i zrób to... bo ojciec niestety wykończył tez amory (po pęknięciu sprężynki zrobił 1000 km) ponadto jazda na gumach to była tragedia.. auto nie tłumiło nierówności tak jak trzeba... po zmianie na nowe sprężyny + nowe amorki komfort jazdy znacznie się poprawił..... propos testu amorków.... nie wierz w to....... zimą byłem na przeglądzie rejestracyjnym i pomimo ok 260 kkm amorki wg maszyny były dobre a ja jadąc nubirą czuję że się nienajlepiej trzymie drogi...........
ponadto takie darmowe przeglądy są po to żeby coś zarobić na płatnych już naprawach
pozdro |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-06-22 21:06:15 No dobra.. zechaciło mi się.
Poczytajcie TUTAJ - trochę teorii |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-06-23 03:09:58 Takie gumy zmieniaja moment gnacy sprezyny - mozna wyladowac w rowie. Jak ktos jezdzi 50 km/h to moze ma sens. |