Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-06-22 18:19:03 masz LPG czy tylko benzynę? Mogło się zdarzyć że przyrdzewiały wtryskiwacze. (admi mi mówił o takim przypadku)
Jeśli nie to sprawdź serwo, filtr par paliwa. czy masz może platynowego plusa z białymi lampami? |
kamilkozienice kozienice | 2005-06-22 19:45:52 cze filtr mam nowy i ta pompe ale i tak nie jest to co byc powinno.nie platynowy widzialem jeszcze sie sprzedaje.ja mam zielonego z 98 |
![]() AndrewS FSO 125p 1.4 GLI 16V ... Puławy | 2005-06-22 22:32:35 kozienice to blisko pulaw ![]() brat zalal do swojego poldoroveraplusa jakiegos badziewia to mu potem silnik chodzil strasznie molowato przez kilkaset km mimo plukania zbiornika i wymiany filtra paliwa dolej cus do czyszczenia wtryskiwaczy do paliwa dostepne na stacjach i pojezdzij troche moze mu przejdzie |
![]() Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2005-06-27 09:20:42 Witam.
Przy długotrwałej jeździe na LPG często wtryskiwacze benzyny potrafią się przycinać. Tyczy się to wszystkich wtryskowców nie tylko roverków. W połączeniu z jazdą na syfie to może zaowocować niezłym mułem w listwie wtryskowej. Proponuję jeszcze zdemontować listwę wtryskową i przeczyścić wtryskiwacze. jak zdjąć listwę jest na PTK w dziale artykuły. O samym sprawdzaniu i czyszczeniu wtryskiwaczy znajdziesz albo na PTK albo tutaj w WW. Powiem tak że z czasu warto zdjąć i wypłukać conieco bo nie wszystko badziewie zatrzyma filtr paliwa. PS. jak czyszczenie nie pomoże zawsze można użyć młotka ![]() |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-06-29 22:28:36 Wtryskiwaczy się nie rozbiera. Lepiej za dużo przy nich nie kombinować, bo można popsuć do reszty. Lepiej zalej preparatu do czyszczenia wtryskiwaczy i dobrego paliwa (np V-Power) i pojeździj trochę. Względnie posłuchaj rad Bociana. |
![]() paweldobra POLONEZ Dobra | 2007-08-14 18:47:54 tak,to najprawdfopodobniej ten czujnik.jest on w tak trudno dostepnym miejscu,ze jak nie wiesz jak on wyglada i gdzie jest kostka laczeniowa i jak wyglada to nie masz rzadnych szans do jego dostepu.znajduje sie w tylnej czesci silnika,czyli od strony szyby.obok kopulki jak wlozysz tam reke to poczujesz kostke z kablem.to jest ten czujnik.kabel zasilajacy o ile sie nie myle to wychodzi z tej samej wiazki co kabel od czujnika polozenia walu. |