MotoNews.pl

LAMPY TYŁ w E30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem sobie wyczyścić od wewnątrz klosze lamp, wyciągnąłem te lampy i okazało się, że nie umiem oddzielić samego szkła od plastiku wewnętrznego, tak więc wyszło, że musiałbym czyścić przez otwory do żarówek co jest praktycznie nie możliwe. Czy istnieje sposób na oddzielenie jednego od drugiego bym miał wolny dostep do wewnętrznej strony reflektora? pzdr

Jeztom... Cos mi sie kojarzy z niektorzy odklejali klosze w piekarniku a potem kleili
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-06-22 13:18:56, MohSETH pisze:
Jeztom... Cos mi sie kojarzy z niektorzy odklejali klosze w piekarniku a potem kleili POZDRAWIAM

aż takim desperatem nie jestem...

Proponuje wyciagnac lampy, oddzielic od nich plytke z obwodami drukowanymi [jezeli to mozliwe] i nalac do srodka wody z jakims delikatnym srodkiem myjacym. Mozna samej wody nalac tez. Potem zakrywasz lapka dziure po gniezdzie zarowki i trzachasz energicznie. trzeba zrobic tak kilka razy, az woda, ktora wylatuje bedzie czysta.

Potem kladziemy na sloneczku i suszymy.

Pozdr.

Cytat:
2005-06-22 13:28:52, el_comendanto pisze:
Proponuje wyciagnac lampy, oddzielic od nich plytke z obwodami drukowanymi [jezeli to mozliwe] i nalac do srodka wody z jakims delikatnym srodkiem myjacym. Mozna samej wody nalac tez. Potem zakrywasz lapka dziure po gniezdzie zarowki i trzachasz energicznie. trzeba zrobic tak kilka razy, az woda, ktora wylatuje bedzie czysta. Potem kladziemy na sloneczku i suszymy. Pozdr.

wczoraj dokładnie to samo zrobiłem tyle, że właśnie samą wodą i nic mi nie doczyściło, myślałem nad jakim właśnie preparatem myjącym naprzykład fachowy "Płyn do mycia naczyć" ale doszedłem do wniosku, że wyjdzie sama piana w środku reflektora, może znacie jakiś dobry srodek do tego typu rzeczy?

PS: po płukaniu woda syf jakiś wyleciał ale szkło dalej jest brudne, jak nawine szmate na palec i pojeżdżę nim po tym szkle to szmata jest czarna w tym miejscu, oczywiście palcem mogę nie wiele zdziałać...

Moze masz u siebie w miescie cos w rodzaju "Carmana" albo innej samodzielnej myjki z karcherem???

wsadz koncowke karchera przez dziure i psiknij kilka razy. jezeli to ni e pomoze to znaczy, ze plastik juz zgnil i czas na zmiane lamp.

P.S. Moze ktos kiedys wczesniej je zabadziewil czarnym sprejem od srodka???

Sprobuj uzyc szczotki do mycia butelek (np; dziecinnych). Powinno zadzialac jak sa tylko brudn. Szczotki takie sa z reguly miekkie wiec mozna je ladnie wyginac i dojsc wszedzie. Pozdrowienia.