Do tych co sprowaadzaja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Skonczylo mi sie ubezpieczenie sprowadzonego samochodu ktore trowalo 2 tygodnie, no i zamierzam przedluzyc ubezpieczenie na niemieckie tablice. Kto wie, gdzie to trzeba zglosic, by przedluzyc to ubezpieczenie. No i jeszcze ile takie ubezpieczenie moze kosztowac na okres 1 miesiaca.

Allianz --> 200zl/miesiac

taxi tak jeździ już chyba rok
z tego co mówił to cholernie niepołacalne jakbyś chciał dłużej

Tylko za cholere nie pamietam czy to bylo uzaleznione od pojemnosci czy nie . . . musialbys zadzwonic do nich i sie dowiedziec . . . ja przy 1.3 jak cos mam 200zl.
To w sumie najtaniej bylo, jak zadzwonilem do Samopomocy to mi w tysiacach krzykneli . . .

Cytat:
2005-06-22 14:37:35, drabsoon pisze:
Witam. Skonczylo mi sie ubezpieczenie sprowadzonego samochodu ktore trowalo 2 tygodnie, no i zamierzam przedluzyc ubezpieczenie na niemieckie tablice. Kto wie, gdzie to trzeba zglosic, by przedluzyc to ubezpieczenie. No i jeszcze ile takie ubezpieczenie moze kosztowac na okres 1 miesiaca.

Po pierwsze jesli zamierzasz rejestrowac to auto na siebie to kup normalne ubezpieczenie na siebie na cały rok, po rejestracji na polskie tablice zrobią ci tylko aneks w firmie ubezpieczeniowej do polisy. Jak masz znizki i zamierzasz sprzedac to tez tak warto zrobić, zaplacisz pierwszą ratę i masz pół roku z głowy.

Cytat:
2005-06-22 14:44:00, YaNkEs_69 pisze:
Po pierwsze jesli zamierzasz rejestrowac to auto na siebie to kup normalne ubezpieczenie na siebie na cały rok, po rejestracji na polskie tablice zrobią ci tylko aneks w firmie ubezpieczeniowej do polisy. Jak masz znizki i zamierzasz sprzedac to tez tak warto zrobić, zaplacisz pierwszą ratę i masz pół roku z głowy.

Ale jak kolega ma zamiar np. za 2 tyg rejestrowac to sobie nie pojezdzi na Normalnym OC niestety najlepiej, odstawic samochod teraz i zarejestrowac jaknajszybciej

jesli masz tablice celne, one tez sa wykupione tylko na jakis czas. pozniej nie wolno na nich jezdzic. ale jesli masz je jeszcze aktualne, a ubezpieczenia nie masz, mozesz wykupic ubezpieczenie na rok, a w chwili gdy dostaniesz stale tablice rejestr. zmienia ci tylko ich numer na ubezpieczeniu

Cytat:
2005-06-22 14:46:04, liked pisze:
jesli masz tablice celne, one tez sa wykupione tylko na jakis czas. pozniej nie wolno na nich jezdzic. ale jesli masz je jeszcze aktualne, a ubezpieczenia nie masz, mozesz wykupic ubezpieczenie na rok, a w chwili gdy dostaniesz stale tablice rejestr. zmienia ci tylko ich numer na ubezpieczeniu

Liked . . . ja mam na tablicach date Ktorys Tam Czerwca --> 2004 . . . wiec powiem ci ze Mozna . . . kwestia Ubezpieczenia.

Cytat:
2005-06-22 14:41:29, taxi pisze:
Tylko za cholere nie pamietam czy to bylo uzaleznione od pojemnosci czy nie . . . musialbys zadzwonic do nich i sie dowiedziec .

Allianz ma jedną stawkę na fordy od 1.3 do 1.8 każdemu tak samo wychodzi.
Szwagier u nich ubezpieczał Mondeo 1.8 i się cieszył, że nie ma drożej ze względu na pojemność

Niestety mam złą wiadomość. Policja już się za to pomału zabiera i holuje auta z nieważnymi blachami na swoje parkingi.

Cytat:
2005-06-22 19:39:27, js45 pisze:
Niestety mam złą wiadomość. Policja już się za to pomału zabiera i holuje auta z nieważnymi blachami na swoje parkingi.

Taxi ! i co dalej ??

zacznijmy od tego, że Taxi jedna tablice juz zgubił więc ma 50% szans, że policja nie zauwazy że ma "przeterminowane"

myslisz ze w jego przypadku lepiej jest nie miec wcale ??

Cytat:
2005-06-22 14:53:04, Gerusik pisze:
Allianz ma jedną stawkę na fordy od 1.3 do 1.8 każdemu tak samo wychodzi. Szwagier u nich ubezpieczał Mondeo 1.8 i się cieszył, że nie ma drożej ze względu na pojemność

heheh a ja się cieszę dokładnie z tego samego, że 1,8 mieści się jeszcze w tym niższym szeregu ubezpieczenia, i chyba tylko tak jest w Allianz.
A poza tym to powiem że firma solidna, ostatnio byłem po zieloną kartę - to przy kawie mi ją wypisywali - obsług miła nie to co PZU

ja wole samopomoc.. nie ma czegos takiego jak zielona karta... wszystkie panstwa do ktorych moge jezdzic, sa wypiasne na moim ubezpieczeniu

Jest coś takiego jak zielona karta, tylko niewiele państw ją w tej chwili wymaga.