| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-06-22 18:14:25 Z początkiem wakacji zamierzam się wybrać do Bułgarii. Planujemy wyjazd w 4 osoby. Czytam różne opinie na Forach, ale chciałbym jeszcze "zasięgnąć języka" na rodzimym Forum .
Może ktoś z kolegów klubowiczów ma jakieś doświadczenia i mógłby coć poradzić? |
FAFA Member Klubu Espero Espero Międzyrzec Podlaski | 2005-06-22 19:09:38 Witaj. Jedyną informacją jaką posiadam na temat Bułgarji to ta , ze trzeba mieć zieloną kartę podrózując po tym kraju. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-06-22 20:38:28 Benzyna kosztuje okolo 3,10zl, lpg jakies 1,60zl.
Przestrogi z ksiażeczki dołączanej do Polityki: "Bułgaria Nie nalezy podrozowac noca, zatrzymywac sie na niestrzezonych parkingach, w przydroznych barach, motelach itp. W miastach zaleca sie jazde z zablokowanymi od wewnatrz drzwiami samochodu. Nie zostawiajmy samochodu bez dozoru, zwlaszcza jesli znajduje sie w nim bagaz. Turysci zatrzymujacy sie w hotelach, kwaterach prywatnych i na kempingach nie powinni zostawiac tam, nawet na krotko, pieniedzy, kosztownosci i dokumentow. Nalezy pamietac, ze gest kiwniecia glowa w znaczeniu twierdzacym dla Polaka, w Bulgarii ma odwrotne znaczenie" |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2005-06-22 20:42:10 Ktos kiedys dysponowal mapka z stacjami LPG na pd od Polski ale nie pamietam kto niech sie przyzna ![]() |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-06-23 07:09:32 Czytając Wasze opinie wyobrażam sobie nasz kraj sprzed kilkunastu lat.
Jakie są koszty Paliwa? Przez jakie kraje jechaliście? Jakie są opłaty po drodze? Autostrady, winiety?? |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2005-06-24 08:38:41 Witam,
z tego co sie prientuję to na Słowacji i w Czechach musisz wykuppić winietkę na autostrady. Jakieś 10-15 zł za tydzien czy coś takiego. Można je kupić na dowolnej stacji benzynowej. Aaaa, i uwaga na ograniczenia prędkości. Turyści płacą drożej |
Chojnak79 C-klasa W202 Kombi S ... Żyrardów | 2005-06-24 09:52:18 Co do winiet w Czechach i na Słowacji to kupje obowiązkowo bo ich policaje są jeszcze gorsi od naszych a winietkę kup odrazu na przejściu granicznym po ich stronie stoją takie śmieszne kioski obsługa miła i gadają po polsku
A i jescze jedno jak masz LPG to wiedz że u Czechów nalewasz sobie sam (co było dla mnie kompletnym zaskoczeniem bo pod dystrybutorem stałem jak pała 20 minut poczym podszedł Czech i mnie uświadomił, że tu "samoposluha" [ wiadomość edytowana przez: Chojnak79 dnia 2005-06-24 09:55:33 ] |
Andzia54495 Klubowy Weteran Frotka/Czarny/Volvo Katowice/Bath, UK | 2005-06-24 14:01:05 Ja rok temu byłam w Bułgarii w miejscowości Pomorie
Może powklejam jeszcze kilka fotek z tych pięknych wakacji: Są piękne restauracje taka jak ta "restauracja" za nami:
W miejscowości Neseber jest nawet dość tanio i są ciekawe rzeczy i do kupienia i zobaczenia:
Są również rózne atrakcje na morzu typu BANAN
Oraz najlepszą atrakcją moim zdaniem w Bułgarii jest ogromny Aqua Park gdzie zjeżdżalnie ( np. te na zdjęciu) mają 7 pięter wysokości Tak Zwane KAMIKADZE!!!!!
W tym roku znów zaliczę Bułgarię lecz w innym miejscu! Jechałam przez Słowację Węgry gdzie spaliśmy potem przez Rumunię! A z tymi winetkami nie pamiętam jak to tam było!! W każdym bądź razie polecam ten piękny kraj!!!! ![]() ![]() ![]() |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-06-26 14:17:01 Dziękuję Wam bardzo. Zdaje się, że muszę dokupić jeszcze mapę Węgier i Rumunii, bo Słowację już mam a przez Czechy miałbym za daleko
nullnull Andzia54495 w jakiej miejscowości jest ten Aquapark? |