| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-06-23 01:05:33 Najwazniejsze, to zebys teraz nie jezdzil za duzo, a jesli juz - to delikatnie.
Jak juz znajdziesz odpowiedniego blacharza, upewnijcie sie, ze reszta tamtych okolic jest zdrowa. Moze cos dzieje sie pod warstwa konserwacji? |
jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2007-05-03 00:36:17 odświeżam wątek!!ponieważ zamierzam przeprowadzić generalny remont blach w moim nowym nabytku 2103 chcę w tym wątku zawrzeć wszystko co tyczy się blach do 2103!cenne będą dla mnie wskazówki posiadaczy 2103 czyli rogacka i pawła!na początek może jakieś info jak z dostępnością poszczególnych elementów bo różne już wersje słyszałem!dzięki |
jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2007-05-03 21:15:53
na razie wstępnie przeprowaziłem oględziny zewnętrzne blach i stwierdzam że drzwi nie ma co reanimować bo są od dołu szmelc,jeśli od kanta są identiko to spoko,bo mam przednie prawe kompletne nówki od 2103 i lepiej żeby się nie różniły od tych fiatowskich bo będzie nie ładnie wyglądało napewno progi ale to chyba nie problem,pokrywy bagażnika i silnika raczej są do uratowania,napewno do wymiany idą tylne błotniki i pas tylny,pewnie podłoga w bagażniku też!!!błotniki przednie były niedawno robione także może zostaną!to tyle narazie,i tak nie będę potrzebował wszystkiego od razu bo blacharz będzie robił to stronami czyli najpierw jeden bok potem drugi-zacznę od prawej strony!ale jakbyś mógł popytać co i jak to byłbym wdzięczny bo jak ludzie widzą 2103 to machają ręką że to już nieosiagalne!
a i jeszcze jedno-uszczelki do szyb przedniej i tylnej z klinem srebrnym to są osiągalne?? |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-05-03 21:51:46 Uszczelki kupisz bez problemu.
ale jesli piszesz, ze tyle do roboty - to zapewne nie wiesz wszystkiego
Jakbys szukal dobrego a taniego blacharza/lakierinika, to daj znac. Czlowiek podchodzi do lady sumiennie. |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2007-05-04 02:04:53 oj Jacku nie łatwiej i szybciej było by zapytać mnie o blachy potrzebne do reanimacji twojego auta ?
Będziesz miał wszystko na miejscu a nie gdzieś z polski paczką która pewnie będzie połową wartości danego elementu |
jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2007-05-04 10:08:37
wstępnie mam już nagranego blacharza ale jak możesz to podaj namiary skoro twierdzisz że kolesiowi chce się bawić z ładą! trochę mnie wystraszyli w sklepie na Więckowskiego że z blachami nie będzie łatwo!!! |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-05-04 15:31:16 Blacharz na milionowej - w koncu, przed carrefourem. Obok myjni, na samym zakrecie. Mozesz mu powiedziec, ze polecil cie facet, co robil generalke w 2107 jakies 4 lata temu. Moze pamieta... |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2007-05-04 22:14:21 ja z blach do trójki potrzebuję pas przedni i tylny. błotniki mam ok
maskę przednią muszę kupić bo na mojej są parchy |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2007-05-04 22:46:25 |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2007-05-04 22:58:30 3000zl? A nie myślałeś o samodzielnym pospawaniu łady? sprzęt za 1000zł i jedziesz. Blachy bardzo tanie. Jeśli nie jest na maxa zgnita to naprawa nie będzie bardzo trudna. U mnie jest troszke gorzej bo jak wyciełem próg to odkryłem że nie ma do czego przyspawać nowego i musze dokupić pare nowych elementów
prog |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2007-05-04 23:01:53 Dzięki Panowie !
Janisz! może i pobawiłbym się w to ale...myslę,ze po mojej radosnej twórczości nie bardzo dałoby sie tym jeździć
Niestety - sam widze jak wiele jest w tym aucie do zrobienia i nie wierze bym sobie z tym poradził. Ma tylko nadzieję,ze "fachowiec" sobie poradzi
|
jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2007-05-04 23:19:20
no ja to niestety ale z braku czasu muszę komuś zlecić tą robotę!orientowałem się o koszty remontu w Łodzi i wołaja za całą blachę ok.2 tyś!ale dotarłem do gościa w okolicach mojego rodzinnego miasta Łęczyca(ok.80 km od Łodzi na wsi)który na początku lat 80 naprawiał takie auta jak łada i też najpierw spytał czy jest sens się bawić,ale potem po oględzinach już na poważnie stwierdził że żle nie jest ale dobrze też nie i powiedział cenę za całą robotę blachy..........UWAGA(sam byłem w szoku)................................. ok.600zł!!!!!!!!!no to ja nawet się nie zastanawiałem i się zgodziłem odrazu bo się jeszcze rozmyśli
będę cykał fotki w miarę możliwości i opisywał wszystko,mam ambitny plan odnowić nieco także wnętrze!!!aha i lakiernika też już mam,będzie mi kładł akryl-koszty też jakieś niewygórowane!w Łodzi za lakier wołają 3 tyś a ja myślę że w połowie tej kwoty się zamknę z materiałami!!! |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2007-05-04 23:34:30 za 600 - w kraku chyba niewiele bym zrobił. Musiałbym faktycznie szukac kogos w okolicach krakowa a z drugiej strony jeżdzęnie i sprawdzanie gdzies daleko czy gosc a taką kase zrobi faktycznie to co ma zrobić- chyba po prostu nie miałbym na to czasu. napewno sa tacy, którzy oferują ,że za takie pieniądze zrobią remont blachy. Ale nie wierzę by było to zrobione dobrze.Cudów nie ma.no moze są - ale to trzeba trafić jak Ty.Ja wiem,że u mnie całą prawda wyjdzie po zdjęciu błotników i progów...
|
jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2007-05-05 00:03:30
masz rację Paweł,ja już byłem zdecydowany na remont w Łodzi za 2 tyś ale przypadkiem trafiłem na tego gościa bo brachol u niego robił peugeota 307 no i ładnie mu zrobił,a nawet jakby trochę gorzej zrobił niż fachowcy z łodzi to i tak się opłaca za 600 zł! no ciekawe co u mnie wyjdzie po zdjęciu błotników i progów mam nadzieję że nie będzie żle!!! |