Golf 3 słabo pali na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam instalke drugiej generacji z kompem Bingo M ...autko zawsze odpala na beznynie po czym po rozgrzaniu parownika do 12 stponi czy 2100 przełacza sie na gaz.......nigdy nie odpalam na gazie lae ostatnio chciałem zobaczyc czy autko tak samo zapali mi dobrze na gazie co pali na beznynie i sie bardzo zdziwiłem bo autko bardzo kiespko pali na gazie...nie moze wejsc na obroty..trzeba długo krecic rozrusznikiem i ledwo zapali...co moze byc nie tak.....ogólnie autko na beznynie zapala idealnie ...po przełczaeniu sie na gaz tez chodzi bardzo dobrze...tylko te zapalanie mnie matrwi chociaz nigdy nie pale na gazie ale chciałbym miec wsio w aucie na cacy..

Ponieważ w tej instalce nie ma czegoś takiego jak I gen. czyli "podpompowanie" większej ilości gazu to podejrzewam (chyba, że jest to załatwiane przez komputerek w opcji "awaryjne rozruch...", ale wątpię), że po prostu przy odpalaniu z gazu Masz ciut za ubogo i zanim rozgrzejesz sondę to instalka podaje stałą ubogą mieszankę. Dopiero po rozgrzaniu sondy komputerek prawidłowo dobiera skład i jest ok. Być może udałoby się to trochę poprawić przez lekkie odkręcenie pierwszego przelotu, ale ja bym nie ruszał jak reszta jest ok.

Cytat:
2005-06-23 12:22:15, cwikla3 pisze:
Mam instalke drugiej generacji z kompem Bingo M ...autko zawsze odpala na beznynie po czym po rozgrzaniu parownika do 12 stponi czy 2100 przełacza sie na gaz.......nigdy nie odpalam na gazie lae ostatnio chciałem zobaczyc czy autko tak samo zapali mi dobrze na gazie co pali na beznynie i sie bardzo zdziwiłem bo autko bardzo kiespko pali na gazie...nie moze wejsc na obroty..trzeba długo krecic rozrusznikiem i ledwo zapali...co moze byc nie tak.....ogólnie autko na beznynie zapala idealnie ...po przełczaeniu sie na gaz tez chodzi bardzo dobrze...tylko te zapalanie mnie matrwi chociaz nigdy nie pale na gazie ale chciałbym miec wsio w aucie na cacy..

Witam.
Z tego co piszesz ,ze uruchamiasz na samym gazie nie wiedząc jak to sie robi w tym kompie gazowym to właściwie go uruchamiasz na dwóch paliwach jednocześnie.
ale jak to się robi żeby go uruchomić tylko z gazu to nie udzielam nikomu takiej podpowiedzi bo klienci nie jeździli by już na benie a potem przychodzili by mi z fakturami za wymianę pompy paliwa.
albo z stopionymi wtryskiwaczami lub z padniętym silnikiem z opinią Józka garażowego ,że to wina gazu.

Cytat:
2005-06-25 14:49:33, croma1 pisze:
Witam. Z tego co piszesz ,ze uruchamiasz na samym gazie nie wiedząc jak to sie robi w tym kompie gazowym to właściwie go uruchamiasz na dwóch paliwach jednocześnie. ale jak to się robi żeby go uruchomić tylko z gazu to nie udzielam nikomu takiej podpowiedzi bo klienci nie jeździli by już na benie a potem przychodzili by mi z fakturami za wymianę pompy paliwa. albo z stopionymi wtryskiwaczami lub z padniętym silnikiem z opinią Józka garażowego ,że to wina gazu.

Kolego wiem jak sie odpala na gazie bowiem gazownik dobrze mnie poinformował...poprostu trzymam przcisk przez 20s i słyse jak stuknie zawór...krece kluiczykiem i to całe odpalenie na gazie..cz ytak nie jest????