OMEGA A - Podłużnica ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie zrobiłem w swoim samochodziku całe zawieszenie cały ukł. kierowniczy całe hamulce. Ale jest problem bo lewe koło przednie i lewe koło tylnie jest o 2.5 cm krótsze niż te po prawej stronie... w związku z tym każda zbieżność nie ma sensu. Mechanior powiedział że była spawana podłużnica i że teraz delikatnie pękła przy spawie i że to jest winą tego co się dzieje z samochodem podczas jazdy. On powiedział żeby ten samochód (moja Omesia A z 92 2.4l ) wrzucić do wisły albo dać na szrot. Ja nie chce się jej pozbywać. Poradźcie co moge zrobić bo włożyłem w nią dużo kasy i szkoda mi teraz się jej pozbywać. Nie moge jej sprzedać bo jest na kredyt.
Cytat:

Żyj szybko, umieraj młodo !!!

jeśeli chodzi ci o przednią podłużnice to mam ją razem z całą ćwiartką z wymianą nie powinno być problemu przynajmniej blacharz u którego robie wszystkie auta nie ma z tym żadnych kłopotów

Cytat:
2005-06-24 11:23:03, BUNIEK pisze:
... wrzucić do wisły...

Zmień mechanika...
Wstaw podłużnicę od przemogsm a jeszcze pojeździsz.
W dziale "Porady" znajdziesz polecane warsztaty.TU klik

Gdzieś w telewizorze ostatnio widziałem speca z USA, który jakoś tak zachwalał swój warsztat:

"Czy jeżeli masz krzywe zęby to wyrzucasz szczękę??
Masz krzywe auto - przyjedź do nas: wyprostujemy!"

Jeżeli ktoś coś zmajstrował, to zawsze można to naprawić / ulepszyć. Kwestia kosztów i sprzętu.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Dokładnie tak Buniek.Bierz ćwiare od Przemogsm i wstawiaj.
Lepiej wstawić ćwiare niz łatać jakiś zardzewiały syf

no tak ale ile mogło by mnie wynieść zrobienie tej podłużnicy??... bo wiecie troche wpakowałem hajsu w moją Bestyjkę ale ja tak podejrzewam że to dopiero początek.