MotoNews.pl
4 Farba do sprężyn (102623/45)

Farba do sprężyn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaką farbą pomalować sprężyny? (oczywiście nie chodzi mi o kolor
)

Cytat:
2005-06-24 11:55:07, wlod pisze:
Jaką farbą pomalować sprężyny? (oczywiście nie chodzi mi o kolor )

Chyba bez większego znaczenia.Ja bym oczyścił z rdzy pomalował gołe miejsca minią a całość jakim olejnym ( byle nie nitro bo popęka)

właśnie chodzi mi o rodzaj farby, żeby nie popękała.
A co myślicie o hammerajdzie?

Cytat:
2005-06-24 12:17:03, wlod pisze:
właśnie chodzi mi o rodzaj farby, żeby nie popękała. A co myślicie o hammerajdzie?

Osobiście nie wierzę w jego własności reagowania z rdzą.Myślę że lepszym sposobem będzie to co napisałem wcześniej.Ale to jest tylko moje zdanie.
Myślę że teraz jest tak wielki wybór lakierów że wystarczy powiedzieć że chcesz jakiś lakier który po wyschnięciu jest w miarę elastyczny.

hammerajd nie nierob tego to jest bardzo twardy lakier wogóle nei eleastyczny i a co do kładzenia do na rdze to ejdynie co on robi to twardża skorupe któa chroni żeby ta rdza się neirozwijałą tylko tyle nic więcej ..
a spręzynki polecam proszkowo polakierować pozdro

Dzięki, coś tam wymyślę

Jak się robi farbe w mieszalni to można dodać dodatków uelastyczniających lakier. Jest wtedy trochę taki gumowaty. Słyszałem o tym od lakiernika. Często maluje się w tem sposób przednie zderzaki aby nie było odprysków od kamieni przy jazdach z dużą prędkością.

A co do Hameraita to uważam że jest wogóle niewiele warty. Parę osób zabezpieczało już nim samochody gdzie zaczynała wychodzić rdza i szybko znowu wyłaziła.

[ wiadomość edytowana przez: -OMEN- dnia 2005-06-24 22:09:42 ]

Proszkowa 3M. Jak już.