MotoNews.pl

Mandat ---> czy można rozłożyć na raty ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witamn dostałem wczoraj 300 zł mandatu za przekroczenie predkosci o 36 km i nie zapiete pasy. Chciałbym wiedziec czy mozna rozłozyc mandat na raty bo nie stety nie mam hajsu zeby zapłaci w całosci. Moze wiecie gdzie to mozna załawic

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-06-24 16:24:22 ]

po pierwsze to nie ten dzial tylko powinienes to pisac na HP
a po drugie nie musisz go wcale placic od razu tylko jak przyjdzie komornik-zazwyczaj po okolo 9miesiacach (do mnie ostatnio zawirtal po 2 latach) i wtedy placisz mandat w ciagu 3 dni albo prosisz zeby ci przedluzyli jeszcze o jakies 2 tygodnie i wtedy placisz te pieniadze plus jakies 10zl oplat skarbowych i tyle.przez ten czas postarasz sie odlozyc.

Cytat:
2005-06-24 15:51:57, kabul pisze:
po pierwsze to nie ten dzial tylko powinienes to pisac na HP a po drugie nie musisz go wcale placic od razu tylko jak przyjdzie komornik-zazwyczaj po okolo 9miesiacach (do mnie ostatnio zawirtal po 2 latach) i wtedy placisz mandat w ciagu 3 dni albo prosisz zeby ci przedluzyli jeszcze o jakies 2 tygodnie i wtedy placisz te pieniadze plus jakies 10zl oplat skarbowych i tyle.przez ten czas postarasz sie odlozyc.

i tu sie mylisz u mnie juz po 3 miesiacach komornik siadl na wyplate ,a ostatnio mnie zlapali jak byla ta akcja "jastrzab"i dostalem 400 i 8 punktow za przekroczenie o 50,i jak sie go pytalem czy to moge se w ratach zaplacic to powiedzial ze nie wie ,wiec ja se po 100 wysylam ,a tytule wpisuje 1 lub 2 rata mandatu karnego nr......,seria......,

Trzeba pozekac na egzekucje skarbowa (spokojnie, oplaty dodatkowe sa minimalne) i wtedy sie ugadywac z komornikiem. Ja zawsze nie placilem i mnie wzywali srednio po pol roku (ostatnio sa chyba sprawniejsi), zwykle mialem 50 zl to placilem od razu ale goscie co przychodzili to czesto mieli np. po 300 zl a placili 100 i komornik odkladal ich papiery "na pozniej". Slyszalem tez kedys na forum ze ludzie duze mandaty placili tak po 50 zl i czekali na przedawnienie

mandat a cio to?? moje to nawet nie wiem gdzie leza chyba w samochodzie ale nie jestem pewien, raz dostałem 100 za pasy teraz zapinam coś to daje a co do płacenia hmm kumpel miał 250za dachowanie przysłali mu po roku 260 i od kolejnego roku cisza
A mandaty 50zł można anulować jak przyślą upomnienie to trzeba sie udać chyba do urzedu skarbowego popłakać że sie pracy nie ma i sie płaci 4zł za anulowanie

a ja jestem wlasnie w czasie ezekucji dlugu przyszlo wezwanie za mandat sprzed 2 lat 200zl odsetek naliczyli 12zl powiedzialem ze nie zaplace bo nie mam to on mi ze siada na pensje a ja rozwiazalem teraz umowe z firma wiec niech sobie siada

Cytat:
2005-06-25 22:27:44, forti pisze:
a ja jestem wlasnie w czasie ezekucji dlugu przyszlo wezwanie za mandat sprzed 2 lat 200zl odsetek naliczyli 12zl powiedzialem ze nie zaplace bo nie mam to on mi ze siada na pensje a ja rozwiazalem teraz umowe z firma wiec niech sobie siada

mogą Ci siąść na konto bankowe tak jak mi i zablokować kwotę mandatu póki im nie zapłacisz.

to ja mam pytanie z innej (aczkolwiek nie do konca) bajki.

Jak dlugo trwa sprawa z sadami grodzkimi? Tzn. po jakim czasie dostane wezwanie czy cus? No i jak sobie taki sad przekonaz zeby zszedl z kwota mandatu z 250 do np 50?

jak to wszystko zalatwic?

PS. prace mam (ale chujowa) i wlasnie w pracy dostalem mandat.