MotoNews.pl

Zgubiłem kołpaki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ciągu kilku dni od wyjazdu z salonu zgubiłem 2 kołpaki a raczej takie środkowe części, które trzymają sie tylko na zaczepach

Moze ktos ma pomysł jak to przymocować (jeśli kupię nowe - po56zł/szt!!) lub gdzie kupić zamienniki lub zupełnie inne do Hyundaia Accenta (rocznik 2004/5) - internet, Wrocław

Pozdrawiam
JerzyR

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-06-25 00:16:49 ]

O ile się nie mylę jedną zaślepkę zgubiłeś w moich regionach .Jutro sprawdzę, tą którą mam wygląda bardzo podobnie, jak będzie identyczna, to wyślę ją Tobie,

a ja mam prośbę czy ktoś kto ma włąsnie te zaślepki może podać mi ich średnicę bo będą mnie też takie potrzebne jeśli podpasują do felg

troszeczku oddejde od tematu ostatnio widzailem we wrocku fajny patent kolpaki byly zaczepione do felg paskami zaciskowymi napewno nie da sie zgubic

a nie prawda bo się da bo ten patent to normalka jest jak komuś się ze starości nie trzumają,albo mająpołamane mocowania , u mojęgo tatki w jego samochodziku poodpadały,nie biorę pod uwagę nawet kwestii estetycznej

Ja tez widzialem takie mocowanie klopakow, ale ja akurat widzialem to wlasnie w nowych samochodach (w najnowszej Corolli i Yarisie). Musza jakas straszna fuszerke odstawiac z tymi kolpakami w nowych samochodach, skoro ja w Ponym mam kolpaki 14 lat i sie nie zgubily, a nie maja zadnych dodatkowych zamocowan.

Cytat:
2005-06-25 00:18:46, gt115pssss pisze:
a nie prawda bo się da bo ten patent to normalka jest jak komuś się ze starości nie trzumają,albo mająpołamane mocowania , u mojęgo tatki w jego samochodziku poodpadały,nie biorę pod uwagę nawet kwestii estetycznej

To byly nowe kolpaki w mercu klasy A ale nie oryginalne tylko te takie co teraz sa na topie Hmm i to nie ze starosci a chyba raczej moze od jazdy po kostce i naszych polskich dziurach

nowe czy stare po prostu się nie trzymają, a przedewszystkim, nie wiem czy wiecie że oryginalne kołpaki schodzą na giełdach jak ciepłe bułeczki,pelno gówniarzy na nie lata na przysłowiową "dziesiątkę" i z tego co słyszłem kwota jaką oni dostają za nie to 50 pln ,więc pamiętajcie o tym gdzie zostawiacie samochód, w mojej rodzinie posło juz kilka kompletów np od mazdy 626 tej przed 6,u dilera życzyli sobie za nie 600zł (chyba ich pogieło)

kradli znaczki a teraz kolpaki

Hmm tu u mnie maja ciekawy aksek bo na kolpakach mam znaczki ale na cale szcescie sie przykrecane i problem z bani

tak przy okazji tematu to moze ktos ma kolpak do accenta ale taki ktorego nie mozna zgubic ?Chodzi o model z 95 roku. Byly przykrecane razem z kolem. Kupilem auto bez jednego kolpaczka no i warto by dokomnpletowac.

Miałem podobny problem z kołpokami,spróbuj je przymocować plastikowymi taśmami do mocowania kabli są w miarę cienkie i prawie ich nie widac ( to jest taki pasek z dziurka a na taśmie ząbki ,robisz pętlę i zaciągasz)

właśnie o to chodzi w tym temacie

gratis
jeżeli komuś przydały by się orginalne kołpaki z lantry ( 3 szt. pod śruby 14 cali) to prosze dać znać na priv'a