MotoNews.pl
5 [126] drążek kierownicy - Czy tani i czy łatwo się wymienia? (102709/0)

[126] drążek kierownicy - Czy tani i czy łatwo się wymienia?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce wymienic drążek kierownicy bo nieodpowiada mi wieloklin i nei wiem czy wymienic keirownice czy drążek - wolał bym drążek. Aha moja stacyjka ma pozrywane śruby zabezpieczajace czy to bedzie przeszkadzać?

znaczy kolumne?

noo własnie :] Więc jak z tym będzie? Ktoś mi pomoze?

P.s: Widze ze mało ludzi juz zostało przed kompami - więksozść w Zvoleniu :]

[ wiadomość edytowana przez: Nullatur dnia 2005-06-24 23:47:10 ]

w zwoleniu nie az tak duzo bardziej pusto jest na terytorium koniec roku i duuzo baluje na miescie/ognisku/itp. wakacje ida sorki a OT

No trochę roboty napewno będzie Chodzi o te 4 śruby zaraz za przełącznikiem zespolonym?? Bo jeśli o te to chyba wszystkie malce mają pozrywane łebki tych śrub?? Jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi.

A co do OT:
To też bardzo chciałem jechać do Zvolenia ale kaski nie starczyło na wykończenie autka

godzinka roboty i dwa klucze oraz troche cierpliwosci. btw na jaki wieloklin zmieniasz? z el na fl czy na opak?

jakby co mam kolumne kierownicy od FL razem ze stacyjka... oddam za grosze

Każda stacyjka (oryginalna) ma sruby zerwane. Ja jak ja wymieniałem musiałem rozwiercać te śruby (to jest zabezpieczenie przed kradieżą Czy wieloklin w Fl nie jest taki sam jak w EL, CC, SC??

jak już to będziesz robił to wymien łożyskowanie drążka na prawdziwe łożysko, zamiast tych tulejek met-gum.

Pat_kdb - ja mam inny niż FL ktoś zmienił - mam taki baardzo drobny jak w CC a nabyłem nową kiere z grubym jak w poldosławie.

Jeszcze dodam że moje śruby od stacyjki sa pozrywane :/ I trzeba będzię rozwiercać :/

Borys_PG - a masz kolumienkę z grubym wieloklinem? jełsi masz to daj info na PRIV i jak mozesz to wyślij fotkę.

Grzesiek75 - oo dzięki za porade - jeszcze tego nie dotykałem ale jak zdemontuje to zapewnie będe widział o co chodzi :]
A powiedz jeśłi możesz co jest nie tak z tego typu "łozyskowaniem" i co da normlane łożysko - pewnie lepszą prace?

OT - no ja tez bym jechał jako pasażer ale brak kasy i wogóle :/ ALe nic straconego - auto będzie wyszykowane już na poczatek nowego roku wiec spokojnie się tam wybiore już moim właśnym cudem

[ wiadomość edytowana przez: Nullatur dnia 2005-06-25 15:20:13 ]