Podpiecie przyczepy - nietypowe (niemieckie) zlacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W Polsce uzywane jest inne zlacze do podpiecia oswietlenia przyczepy niz mam w omedze. Mam cos takiego:

Czy sa osiagalne przejsciowki? Jesli tak, to moze ktos wie jaki jest tego koszt? Moze nawet ktos ma takie ustrojstwo?

A moze po prostu wywalic stare zlacze i w jego miejsce zamontowac nasze (polskie)?

Cytat:
2005-06-25 16:35:56, towtys pisze:
Czy sa osiagalne przejsciowki? Jesli tak, to moze ktos wie jaki jest tego koszt? (...) A moze po prostu wywalic stare zlacze i w jego miejsce zamontowac nasze (polskie)?

Są przejściówki, bywają na allegro, albo w automarketach typu Norauto. Koszt AFAIR kilkadziesiąt PLN. Nie wywalać, ma fajne cechy - np. zasilanie z akumulatora bez stacyjki.

pozdr, Robert

to "nasze" polskie to nietyp
zachodnie tzw "złącze 13" daje więcej możliwości i jest powszechne za zachodnią granicą
kup przejsciówkę bo zaniedługo i nasze przyczepy będą miały to złącze (w unii w końcu jesteśmy ) więc szkoda ciąć i zmieniać na zabytek

Na allegro 45-50zł. też to potrzebuję , i chyba dziś zamówię.

Cytat:
2005-06-25 18:38:47, stanislaw pisze:
Na allegro 45-50zł. też to potrzebuję , i chyba dziś zamówię.

znalazles taka przejsciowke taniej niz tutaj - http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=54718521 ? jesli tak to bardzo prosze o adres. ta wyglada na najciekawsza - jest krotka, a to moze sie okazac wazne.

[ wiadomość edytowana przez: towtys dnia 2005-06-25 19:00:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: towtys dnia 2005-06-25 19:06:19 ]

Popytaj w warsztatach montujących haki holownicze. Ja kupiłem taką przejściówkę ( odłączaną) za 40 zł. Działa.
Krzyś W.

a ja wiem gdzie są dobre niemieckie przejściówki po 26 zł ale ta firma mieści sie tylko w Gdańsku i nazywa sie Auto Akces jest przy ul Grunwaldzkiej we wrzeszczu
ach zapomniałem ze jeżeli ktoś w tej cenie bedzie chciał kupic to musiałby sie wczesniej ze mna skontaktować bo ja mam u nich cennik hurtowy i ta cena dlatego taka tania jest. mój tel 504 065 841

Cytat:
2005-06-28 22:45:35, WojtGda pisze:
a ja wiem gdzie są dobre niemieckie przejściówki po 26 zł ale ...

... ale ja juz kupilem, wiec dziekuje.

hej a ja przelozylem zlacze na nasze krajowe i jest gut pozdr

WojtGda, dziękuję za załatwienie przejściówki,dzisiaj paczuszka doszła.
Pozdrawiam.

Cytat:
2005-06-25 16:58:25, Nixon pisze:
Są przejściówki, bywają na allegro, albo w automarketach typu Norauto. Koszt AFAIR kilkadziesiąt PLN. Nie wywalać, ma fajne cechy - np. zasilanie z akumulatora bez stacyjki. pozdr, Robert

Cytat:

[quote]
2005-06-25 17:34:21, MEGA_3 pisze:
to "nasze" polskie to nietyp zachodnie tzw "złącze 13" daje więcej możliwości i jest powszechne za zachodnią granicą kup przejsciówkę bo zaniedługo i nasze przyczepy będą miały to złącze (w unii w końcu jesteśmy ) więc szkoda ciąć i zmieniać na zabytek

Witam!
a ma ktoś rozpiskę tego oryginalnego złącza aby móc skorzystać z tych dodatkowych bajerów
pozdrawiam Adam

a kolega to trochę taki nygusek jest,prawda?
w tematach na stronie głównej jest temat haków i tam masz wszystko,

ale dla przypomnienia to ja bym poprosił kolegę Clebera o TABLICĘ,dawno jej nie było.