Wskaznik do czego on ? i po co ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://img128.echo.cx/my.php?image=wskazniki8lw.jpg

Zdjecie porzyczyłem. przepraszam ale nie mam swojego a mój wzkaznik jest prawie taki sam rózni sie jedynie biała tarcza i posiada chromowana tulejka!!
czy to jest wskaznik naładowania akumulatora ?

PS: jak by ktoś chciał moge go sprzedać jak zaproponuje ktos doobrą cene

Tak, to jest wskaznik naladowania aku bo ma grafike bateryjki

A ile on kosztuje ? (Nowy) !! ? bo własnie taki posiadam !!

Jest to zwykly voltomierz na wylaczonym silniku powinien ci pokazywac naladowanie akumulatora a jak odpalisz bedzie ci pokazywal jakie napiecie daje regulator czyli gdzies srodek zielonego pola jezeli masz wszystko ok to przy wlaczonym motorze powinenes miec od 13,8 do 14,4 v jak chcesz taki podpiac to pod sam akumulator kleme rzeby nie bylo jakis spadkow na istalacji czy bezpiecznikach.

Cytat:
2005-06-25 21:34:27, Lukasz128 pisze:
Jest to zwykly voltomierz na wylaczonym silniku powinien ci pokazywac naladowanie akumulatora a jak odpalisz bedzie ci pokazywal jakie napiecie daje regulator czyli gdzies srodek zielonego pola jezeli masz wszystko ok to przy wlaczonym motorze powinenes miec od 13,8 do 14,4 v jak chcesz taki podpiac to pod sam akumulator kleme rzeby nie bylo jakis spadkow na istalacji czy bezpiecznikach.

no ale na wyłączonym silniku tez bedzie cały czas pokazywał mi naładowanie ? czyli on pracuje bez przerwy ?:>

zalezy od typu ale pewnie masz taki z ktorego wychodza 4 kable a jak nie ma podswietlenia to 3 z tego w jednym masz mase, napiecie ktore zasila sam wskaznik wtedy podlaczasz pod stacyjke, potem kabel ktorym wskaznik mierzy napiecie wtedy pod akumulator no i + na podswietlenie jezeli jest

hehehehe no mam 4 ale i tak nic nie zrozumiałem z tego !! moze podjedziesz do Wrocka i zrobisz mi to ale mota ale zrobie sobie sam jak nikt go nie bedzie chciał kupic :> jaką cene moge zawołać za to ? (Nowy)

heh co do ceny to sie nie orientuje napisz jakiego koloru ma kable i czy nie ma na nim jakis symboli przy kablach na obudowie

Kable sa tak :
dwa razem koloru Zielonego i brozowego podswietlenie !! ?
i dwa osobno zielony i czarny !!

wiec tak sprobuj tak chodzi o wytestowanie czarny na - z akumulatora zielony z brazowym razem na + powinien sie podswietlic ale nic nie wskazywac na koncu ten zielony luzem na plus oczywiscie razem z tymi dwoma czyli brazowym i pierwszym zielonym napisz jak poszlo spalic napewno nic nie spalisz

Sprawdzałem go na prostowniku i wszytsko działa !! :> jak nikt go nie kupi to podłącze go do Siebie!! i wtedy bede sie martwił :>

dzięki za pomoc !!

No ide podłanczać!! ciekawe jak mi pójdzie, Trzymajcie kcióki zamnie, jak wróce z frontu to dam wam znac jak poszło mi i czy nie poległem....

No niestety Poległem w 2 rundzie !!, niespodziewanie akumulator mi siadł !! 3-ci w tym Tygodniu 3/8 Dni co moze być z nim nie tak ? odrazu mówie ze wczesniej akumulatroek był naładowany, wskaznik pokazywał 12 pózniej jak zaczołem podłanczać skoczyło na 10 a po 10 minutkach spadł na 9 i zdechł, nawet wycieraczki nie chcą sie ruszać !! "Tak go wymęczyłem" czy to mozliwe ze Ten wskaznik w tak małym czasie rozładował mi akumulator ?

I jescze jedno pytanie jak ten wskaznik trzeba podłączyc do samochodu ? zeby nie był cały czas właczony !! ? moze ktoś napisać mała instrukcije ?:> z dóry dziękuje : Wrc126p

Napisz do Skubipa bo fota jest z jego autka. U niego jest ten sam bo też ma podświetlenie i nie chodzi cały czas (załącza się dopiero po przekręceniu klucza w stacyjce) Sam widziałem jak to działa. Respect dla wskaźników Skubipa

chudy dzięki za pomoc naprwno z niej skorzysta... :]