Kontrolka stanu silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co może oznaczać ta kontrolka, w instrukcji jest napisane uszkodzenie skontaktuj sie z serwisem. Czy może sie ona zaświecać gdy powinno się zmienić olej?? Kiedyś zapalał mi się rzadziej i po wyłączeniu silnika i ponowym odpaleniu gasła i było ok, a teraz zapal sie coraz częsciej. Zbilża się czas wymiany oleju może to być powód.
Gdzie w Warszawie pojechać z daewoo by nie jeździć do ASO bo to od troche kosztuje. Słyszałem o jakimś gościu co tylko daewoo robi.

A czy może ona się zapalić :jak ma błedy odpalania silnika?" Przeczytałem o tym na espero.of.pl

Tak! Zobacz w wyszukiwarce na wątek z opisanymi kodami błędów (ewentualnie w ksiazce p.Morawskiego). Masz tamdokladnie opisane,co oznaczakonkretna liczba mrugnięć kontrolki. Na Forum masz wyjasnione jak to sprawdzic (w ksiazce chyba tez topisze) => zwierasz dwa styki w zlaczu diagnostycznym (u pasazera pod nogami),wtedy Ci sie wlaczy wentylator od chlodnicy.Patrzysz na kontrolke i liczysz Pomijasz pierwszy blad (zawsze jest wyswietlany, bo test przeprowadza sie na wylaczonym silniku).
Poszukaj w wyszukiwarce i pozodzenia!

masz jakis konkertny link alebo opis jak to sie robi ja dotad jezdzielm samochodami bez kompa i nie wiem jak sie za to zabracd

Zobacz TUTAJ
Kontrolka nie jest tak wyrafinowana jak w najnowszych autach i nie rozpoznaje stanu oleju, filtrów, klocków, szczęk, płynów itp. W moim przypadku zaświeciła i auto jechało - dziwnie, ale jechało. Potem zaczęło na wolnych obrotach gasnąć, a w finale bzikło i stanęło. Na szczęście było to 100m od domu, a auto pozwoliło się uruchomić i dojechać.

Podłączyłem dziś w pracy pod kompa. Wywalio błąd 19 Recykling spalin. To chyb aod gazu?

eeee tam... masz problemy... mi na traskach na 800km pali sie srednio po 300... ale nic poza tym...
takze smigaj dalej i sie nie przejmuj

pozdrawiam

zobacz na forum ten temat jest często wałkowany.
ostatnio Pawol wiele teorii na ten temat umieścił w temacie bodajże kod 32 recyrkulator spalin czy jakoś tak.
generalnie jedni twierdzą że świecenie czeka da się wyeliminować przy LPG a inni nie. U mnie w 1,5GLX + LPG też czasami świeci, do mnie teoria PAwola przemówiła, więc się tym bardzo nie przejmuję
acha, a co to jest kod 19 bo sie z takim jeszcze nie spotkałem
Pozdrawiam

U mnie tez regularnie świeciło, czemu towarzyszylo niezłe falowanie obrotow. Wywalało mi kod błędu dot. silnika krokowego. Rozkręciłem, wyczyściłem - i od tamtego czasu ani raz sie juz nie zapaliło (czyli od jakichs 3 m-cy).