Do ludziów z Łodzi...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam proźbe wielką do ludzi, którzy zamieszkują piekne miasto Łódź Kupiłem sobie escorcika, a że autko ma już 13 latek oczywiście posiada pewne usterki i braki! Jednak moja w tym głowa no i troche też Wasza, żeby coś z tymi mankamentami zrobić. Szukam w Łodzi wszelkich sklepów, serwisów, ogólnie miejsc gdzie mógłbym sie wyposażyć w cześci do Forda? Jeśli dysponujecie informacjami na temat tego gdzie najlepiej (czyt. najtaniej) w czesci sie zaopatrywać bardzo bede wdzieczny jesli sie ta informacja podzielicie...Powiem może jeszcze, że czesci o które mi chodzi to np pompka do spryskiwacza do szyb, albo pokrętło regulacji fotela czyli ogólnie pierdoły, ale wkurzające Dzieki za odpowiedzi!!!

Po pierwsze witam nowego kolege z Łodzi i zapraszam na spoty.

Jeżeli chodzi o to, który sklep z częściami jest najtańszy to nie wiem, bo w każdym może być tańsza inna część. Ja kupowałem w:

Części uzywane i nowe:
Euro Auto Części J&D (www.euro.auto.pl)
ul. Wojska Polskiego 182
tel. 656-62-21 / 0605 122 105

Hurtownia części samochodowych, ale sprzedają też detalicznie:
Auto ABC
ul. Popiełuszki 4
tel. 686-01-53

Ostatnio wypatrzyłem też sklep z częściami tylko do Forda, ale odnośnie cen to jeszcze nic nie wiem.
ul. Stefana 9
tel. 657-80-07

NOto jeszcze dorzuce sklepik na Wólczańskiej pomiędzy Czerwoną a Radwańską. Dokładny adres sprawdze i podam. Dobrze zaopatrzony, potrafią mieć używki i ceny też dobre.

Mam pompkę do spryskiwacza ba mało tego mam całe dwa zbiorniczki możemy się dogadać. A co do sklepów to myślę że kolega Mad ma parę namiarów gdzie czasami radośnie pozbywa się ciężko zapracowanej kasy

Powiedz mi ile by kosztował taki zbiorniczek (mk6 kombi) bo zauważyłem, zę płyn mi znika gdzieś i nie wiem jeszcze gdzie szukać takiech przyczyn, a na wszelki wypadek się dowiem ile kosztuje zbiornik.

Kurczę nie wiem ile kosztuje, poza tym mam dwa różnej wilekości i kształtu zbiorniczki od mkIV , pompka jest pewnie identyczna ale kształt może być nie ten.Masz zbiorniczek schowany w nadkolu ?
Co do ceny to trzeba by się zorientować w sklepach z używanymi częściami.

no dołozyl bym jeszcze sklep na Edwarda , miedzy Czechoslowacka a Pomorska , maja nowe i uzywane graty , to tam najczesciej pozbywam sie ciezko zarobionej kasy

Jacek , kupiles ??? !!!!!!

Jeszcze na Edwarda 50 - nowe i uzywane

Cytat:
Jacek , kupiles ??? !!!!!!

w 99% , teoretycznie jutro już pod domem

ja Cie pitole nie myślałem, że aż tyle odpowiedzi dostane!!! Fajnie dzieki wielkie za info Nervus jeśli chodzi o Twoją propozycje to jest ona całkiem interesująca o ile rzeczywiście pompka od mk IV, czy od jakiej Ty tam wersji masz bedzie do mojego mk V pasować? Jak sie pytałem w sklepie, bo już sie pytałem i to w sklepie, którego nie wymieniliście na Tuwima na wylocie chyba Przedzalnianej to mi facet powiedział, ze ta pompka musi mieć dwa wyjścia. Jedno na przód i drugie na tył, wiec jeśli masz możliwość to sprawdź ile wylotów jest w Twojej pompce, ja sie dowiem czy bedzie pasowac i pewnie sie jakos dogadamy
Jeszcze raz dzieki wszystim za namiary i ja również witam sie z wszystkimi fanami Forda

fackt , jest na Tuwima , 88nr chyba nawet , ale tam jest drogo

Szoker a co sie stało ze starą pompką ??
Może tak jak u mnie styki przerdzewiały i sie ułamały. Ja u siebie dolutowałem nowe końcówki i pompka nadal bangla.

P.S. Faktycznie na Tuwima 88/90 jest, jak to sami określili, "Magazyn części zamiennych" ale ja tam chodze tylko po informacje lub w ostateczności.
Jak to MAD trafnie określił - drogo

[ wiadomość edytowana przez: PrzemoI dnia 2005-06-27 13:42:06 ]

noo nie to nie styki..wjechałem na kanał, żeby sie dokładnie przyjżeć przyczynie i okazało sie, że ułamany jest wylot z pompki:/ w skutek czego płyn zamiast trafiać do wężyka trafia na nadkole, albo na moją głowe Pompka dziala jako taka, ale co z tego jak pompuje nie tam gdzie trzeba..Popatrze jeszcze i może uda mi sie coś wykombinować np dorobie jakieś wyjście z poxiliny i moze bedzie działać!!

A jeśli chodzi o sklep na Tuwima to faktycznie mają tam drogo, dlatego sie do Was zwróciłem z proźbą o nakierowanie na nieco tańsze sklepy....i dzieki WIELKIE!!!

Cytat:
2005-06-27 13:49:11, Szoker pisze:
....i dzieki WIELKIE!!!

drobiazg , po dwa piwa za kazdy adres i jesteśmy kwita

(dżołk oczywiście )

Cytat:
2005-06-27 13:58:47, Mad pisze:
drobiazg , po dwa piwa za kazdy adres i jesteśmy kwita (dżołk oczywiście )

To ja jeszcze adresów poszukam

spoko pewnie sie piwka kiedyś napijemy, tylko, że w takim razie ja już nie wiem czy chce dalej adresy od Was ...Nie no dawać oczywiście...jakoś sie dogadamy

Cytat:
2005-06-27 11:38:43, toradek pisze:
Jeszcze na Edwarda 50 - nowe i uzywane

Napisal Mad, napisal Toradek, to ja jeszcze dorzuce nr telefonu do nich
tel. 678-87-47
kom. 502 123-933
kom. 692 439-778

Ja drobne rzeczy typu filtry, swiece, czujniki itd. kupuje na Obywatelskiej na przeciwko XX L.O. (KOLAM s.c. ul. Obywatelska 56, tel. 648-77-55).

Na ogol robie tak, ze dzwonie do Mieszka, pytam ile tam kosztuja czesci, lapie sie za glowe, dzwonie albo jade na obywatelksa i kupuje zamiennik 2-5x taniej