VW caravelle T4 - ponad 200km/h

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze !

Dzisiaj sobie lece kulturalnie około 190-200...patrze w lusterko a tu czarne caravelle t4 mryga mi światłami...kulturalnie zjechałem z ciekawości, a ten po prostu pyk i poleciał dalej - czyli miał "troche" ponad te 190-200km/h.

Jaka była najmocniejsza wersja T4?

W sumie nawet fajnie była zrobiona: niższa itd - ciekawe czy miała robione cos z motorkiem ? :/

2,8 vr6

albo sczipowane 2,5 tdi

albo 6 bokser posche
tez takie cos ktos zplodzil
dziwnie ogladac caravelle'ke krzywiaca po winklach

stawiam na te 2.5tdi na czipie i ogolnie wydlubane jak jeszcze odszedl to raczej napewno i byc mzoe 4motion, a latanie 200po polskich drogachh to totalna glupota za to do pierdla wsadzac powinni

Cytat:
2005-06-27 22:54:46, maskekk pisze:
a latanie 200po polskich drogachh to totalna glupota za to do pierdla wsadzac powinni

Dlaczego glupota kurcze-sa jeszcze kawalki drog gdzie mozna sobie z chlebkiem pojezdzic ponad 200kmh
Jak ktos ma porzadno furke to na te 200 nie 3ba dlugo czekac
Fakt faktem nasi polscy "kierowcy" nie zawsze patrza do lusterek lub nie umieja oceniac odleglosci i predkosci nadjezdzajacego pojazdu i to jest jeden z minusow naszych drog

[ wiadomość edytowana przez: rallyman dnia 2005-06-28 01:00:25 ]

Cytat:
2005-06-27 22:30:15, Porthos pisze:
Cze ! Dzisiaj sobie lece kulturalnie około 190-200...patrze w lusterko a tu czarne caravelle t4 mryga mi światłami...kulturalnie zjechałem z ciekawości, a ten po prostu pyk i poleciał dalej - czyli miał "troche" ponad te 190-200km/h. Jaka była najmocniejsza wersja T4? W sumie nawet fajnie była zrobiona: niższa itd - ciekawe czy miała robione cos z motorkiem ? :/

ja caravelle t5 2.5 TDI 4 Motion zapinałem 210 do wawy po A2 ale miałem dyspensę od Policji bo to w sprawie WOŚP było

200 km/h idzie spokojnie audi 80 2.0 wiec nie widze przeszkod zeby caravelle zwiekszym i mocniejszym silnikiem poszla tyle

Hehe, no fajne wrazenie jak ci bus ucieka
Na codzień vanem jeżdze to coś wiem na ten temat. Kiedyś się spieszyłem na wyścig do Kamienia Śląskiego naszą piekną A4 i chłopaczek ślicznie tuningowaną Tigrą zaliczył małe kuku jak nie mógł mojego Espace dogonić

Cytat:
2005-06-28 01:16:14, kabul pisze:
200 km/h idzie spokojnie audi 80 2.0 wiec nie widze przeszkod zeby caravelle zwiekszym i mocniejszym silnikiem poszla tyle

ale to jest o wiele wiekszy samochód - cięższy i o aerodynamice cegły

Ale niepowiem - fajnie to wygląda , no jeszcze jak bym zobaczył zafire opc to rozumiem, ale poczciwy t4 robi sympatyczniejsze wrażenie

Cytat:
2005-06-28 06:56:41, Porthos pisze:
ale to jest o wiele wiekszy samochód - cięższy i o aerodynamice cegły Ale niepowiem - fajnie to wygląda , no jeszcze jak bym zobaczył zafire opc to rozumiem, ale poczciwy t4 robi sympatyczniejsze wrażenie

btw to mógł być VR6 bo takie też wychodziły

Ja Fordem Transitem 1,7 na turbinie w sumie 2 nowymi z kumplem scigalismy sie z Poznania to oba wyciagly grubo ponad 180 KM/H to bylo fajne dopiero jak dwa kolosy zapie... po ulicy hehe

Merolek Vito 112 CDI zczipowany na 140 Kucy i 400Nm bez problemu jak jechalismy do Poznania w 4 osoby plus bagaże zapinał 195 (i nagle sie konczyl - wiecej nie chcial-tak jakby odcięcie) wiec nie sadze ze czyms nadzwyczajnym jest rozwiniecie przez t4 200 km/h...

ja nie jechalem takim czyms ale jak sie prowadzi takie wysokie pudelka przy predkosci 180-200??? stabilne to to???

trudno powiedziec jak stabilnie T3 sie smiesznie prowadzi przy 100 niestety poczciwy 1,6D ożeniony z skrzynia 4 na niewiele wiecej pozwala majac przebieg kilkunastoletniego ikarusa
pasat 2,0 z rowerami na dachu zapial cos kolo 210.... ale to juz zakrawa na szalenstwo

Vitek niczym w prowadzeniu sie nie rozni.. moze bardziej skacze... napewno bezpieczniej tym jechac 200 jak malcem 140

...

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2005-06-30 01:18:46 ]

Cytat:
2005-06-28 14:53:23, stasiu pisze:
jechał tak szybko no spiszyl sie do Blue - zeby sobie wiesz - spokojnie malcem pojezdzic.

hyhy, 200 to sie cc 700tka na gaz wyciąga, moze pokazać fote upamietniającą to jak wracaliśmy z Torunia z KJS'a. Evil potrafi rozbujać takie małe pudełeczko. Więc wierzcie że 200km/h na polskich drogach jest spokojnie osiągalne.

Pokazuj bo nie uwierze

ja traficiem 120konnym zapiperzlame w 4duze osoby i dwie normalne i bagaze 185 i ni zeba wiecej niechcial smignac.