MotoNews.pl

Odpinają mi się pasy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. mam taki problem po zapięciu pasów ni z tego ni z owego same się odpinają (te z przodu..) nie wiem co jest grane... ale wiem jedno bezpieczne to to nie jest...... ktoś z Was miał moze taki problem???? da sie coś z tym zrobić oprócz wymiany samych pasów??

pozdro

Witam miałem to samo z pasem kierowcy. Przyczyną było to że w pewnej pozycji przycisk, który słóży do wypinania pasa nie odkakiwał. Rozwiązaniem w moim przypadku było równe wkładanie klamry do uchwytu i pomachanie nią aż do odskoczenia przycisku.
Po jakimś czasie przestało się blokować ale odruch sprawdzania przycisku pozostał

Cytat:
2005-06-28 09:56:24, rafau pisze:
Witam miałem to samo z pasem kierowcy. Przyczyną było to że w pewnej pozycji przycisk, który słóży do wypinania pasa nie odkakiwał. Rozwiązaniem w moim przypadku było równe wkładanie klamry do uchwytu i pomachanie nią aż do odskoczenia przycisku. Po jakimś czasie przestało się blokować ale odruch sprawdzania przycisku pozostał

ale u mnie jest ciut inaczej... jak zapne i sprawdze czy da sie wyrwac to za cholere się nie da... 3mie mocno... ale np wjeżdżam w zakręt i puszcza......

też mam to u siebie niestety... musisz poprostu usłyszeć wyraźne klik - wtedy będzie pas zapięty. BTW - strasznie głupia sprawa, jak ktoś nie wiem to może być nie fajnie...

u mnie tez to jest. zlapalem sie kilka razy na tym jak cofalem - dzwigam dupsko, napinam pasy a tu click. pasy odpiete a ja zdziwiony?

pomaga zapinanie pasow 'do bolu" - wkladam te zapinajke w gniazdo i ruszam nia sekundke (trzese). pomaga, bo juz nie odskakuje jak tak robie i trzyma mocno.

Cytat:
2005-06-28 10:37:40, elChopin pisze:
też mam to u siebie niestety... musisz poprostu usłyszeć wyraźne klik - wtedy będzie pas zapięty. BTW - strasznie głupia sprawa, jak ktoś nie wiem to może być nie fajnie...

hmnnnnn .......... właśnie o to chodzi, że zawsze sprawdzam.............. i prawie zawsze się odpina...........

mysle nad zmianą mocowania pasa... ciekawe czy jest takie coś......

Zanim zaczniecie rozbierać zatrzaski, najpierw użyjcie WD40.
Gdy kupiłem Espero 2 lata temu też odpinał mi się samoczynnie pas. Popsikałem do wnetrza zatrzasku WD40 i do tej pory (czyli już 2 lata) zatrzask działa prawidłowo.

Cytat:
2005-06-28 11:03:19, tommi-j pisze:
Zanim zaczniecie rozbierać zatrzaski, najpierw użyjcie WD40. Gdy kupiłem Espero 2 lata temu też odpinał mi się samoczynnie pas. Popsikałem do wnetrza zatrzasku WD40 i do tej pory (czyli już 2 lata) zatrzask działa prawidłowo.

spróbuje... może pomoże

pozdro

Cytat:
2005-06-28 10:39:30, Cwikus pisze:
u mnie tez to jest. zlapalem sie kilka razy na tym jak cofalem - dzwigam dupsko, napinam pasy a tu click. pasy odpiete a ja zdziwiony? pomaga zapinanie pasow 'do bolu" - wkladam te zapinajke w gniazdo i ruszam nia sekundke (trzese). pomaga, bo juz nie odskakuje jak tak robie i trzyma mocno.

Miałem ten sam objaw i podobną technikę zapinania

popsikalem wd-40 i jak reka odjal.

od razu wd-40 zaaplikowalem w inne wrazliwe miejsca, choc zdaje sobie sprawe ze trzeba ten preparat aplikowac raczej regularnie i "na czysto", aby sie syf nie kleil.

nie skrzypia juz zadne drzwi, zamykaja sie leciutko a bagaznik chodzi jak piorko

a nielepiej kupic nowa wtyczke i po klopocie

no jasne lepiej wydac kasiore na wtyczke niz psiknac wd-40 za 10zl...

... gratuluje pomyslunku . najlepiej espero nowe kupic, ale o to jeszcze trudniej

jeden problem z pasami mi zostal. nie zwijaja mi sie ;( i dzis probowalem cos z tym zrobic ale sruba tam jakas duza, nie mialem takiego klucza przy sobie

Cytat:
2005-06-28 16:09:53, Bartek1112 pisze:
a nielepiej kupic nowa wtyczke i po klopocie

myślę nad tym... tylko czy są takie dostępne

Ja keidys chcialem to rozpiac, wyciagnac, ale nie wiem jak sie za to zabrac
Na razie sobie pomajtam 2 razy pasem i jest zapiete.

Cwikus poco psika i si epiepszyc jak mozna kupic nowe za 30 zl bo chyba wiecej to niekosztuje. I bez pierdolenia sie z psikanie co jakis czas. Jak cos mi nieswieci albo niedziala tak jak powinno to kupuje nowe i sie niepierdziele z tym

Cytat:
2005-06-28 15:59:15, Cwikus pisze:
nie skrzypia juz zadne drzwi, zamykaja sie leciutko a bagaznik chodzi jak piorko

Rokrocznie przeprowadzam podobny zabieg. Zwykle wiosną.

Miałem to samo. WD40 i 2 lata z głowy

Oczywiście, WD40 i po kłopocie.

ok popsikałem i jest gites

dzięki wielkie wszystkim za pomoc

Cytat:
2005-06-28 16:25:01, Cwikus pisze:
no jasne lepiej wydac kasiore na wtyczke niz psiknac wd-40 za 10zl... ... gratuluje pomyslunku . najlepiej espero nowe kupic, ale o to jeszcze trudniej jeden problem z pasami mi zostal. nie zwijaja mi sie ;( i dzis probowalem cos z tym zrobic ale sruba tam jakas duza, nie mialem takiego klucza przy sobie

albo mi się wydaje albo jakiś nerwowy się Ćwikus zrobiłeś