Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-06-28 10:34:07 Witam.
w piatek, jadac po autostradzie zauwazylem ze mam bardzo goraca konsole srodkowa. W momencie podglaszania radia poczulem ze galeczka jest tak goraca jak nigdy wczesniej. Pozniej radio zamilklo, potencjometr zaczal rzezic i dopiero po wylaczeniu radia calkowicie i wlaczeniu ponownie zaczelo dzialac. Musze przyznac ze galeczka byla bardzo goraca. Moze ktos ma pomysl na rozwiazanie zagadki. Powiem jeszcze tyle ze przy zakupie autka byl zepsuty wlasnie glowny potencjmetr w radiu. Po rozebraniu radyjka okazalo sie ze byl stopiony. Co to moze byc? |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2005-06-28 14:58:24 Wytnij kata! ![]() |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-06-28 15:00:09 Myslisz ze to od tego? |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-06-28 15:35:05 OK dzieki- tak zrobie. Tylko ja go wytne to co bedzie z przegladem? W dowodzie rej. mam 1.8 KAT |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-06-28 15:53:25 Ale radio jest troche w innym miejscu niz np. reczny, ktory to powinien sie grzac najbardziej gdyby winny byl katalizator ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-06-28 16:58:47 Wg mnie problem leży w radiu! Od katalizatora grzeje sie podłokietnik (jego podstawa) i okolice ham. ręcznego.
NIe ma wg mnie szans żeby ciepło z kata przedostało się w okolice radia. |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-06-28 17:56:41 Robert_S i Qlogic maja faktycznie racje. Katalizator jest dosc daleko od radia. A samo radio.... to juz drugie - takie samo. |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-06-30 11:18:02 Ja tu mam jeszcze jedną uwage jak wiekszośc samochodów tak i espero nieposiada czegoś takiego jak zawór ogrzewania..
co to oznacza a no tyle ze goracy płyn caly czas zasuwa przez nagrzewnice w środku auta czy lato czy zima a jedynie regulacja polega na znmianie kierunku powietrza w kanałach czy to przez nagrzewnice czy obok... to czesto latem bywa przyczyną grzania sie deski rozdzielczej Radia również.! jeśli gdzes mamy te kanaly niestrzelne to dodatkowy możemy soie podgrzac panel środkowy.! Same radia też do lodówek nienależą i grzeja sie dosyc mocno jak do tego dodamy ciepło z wnetrza deski to juz taśma w kasiecie magnetofonowej robi nam sie miękka. sprobój przejzeć kanały nawiewowe.! |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-06-30 14:10:05 Ten weekend poswiece chyba dla autka. Poza tym nagrzewaniem sie radia cholernie skrzypi mi tylna polka. Musze zrobic z tym cos bo juz mnie szlag trafia.
Autko sprawuje sie bardzo dobrze, ale te drobiazgi mnie zalamuja. |