MotoNews.pl
5 Vw buggy (103177/233)

Vw buggy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Vw buggy z roku.........??(niewiem z ktorego). Byl to seryjnie produkowany Vw lecz niewiele jest jeszcze takich modeli.
Przerobki:
-silnik 1,6 od vw transportera(ogurka) i ma chyba 55 km...
-uklad kierowniczy od malucha
-felgi orginalne lecz poszerzone i na felusiach z tylu sa oponki 225/50 R16.
-fotele kubelkowe
-tlumiki niewiem od czego ale daja rade...
noi chyba to wszystko jak cos dojdzie to napisze czekam na wasze opinie fotki sa w moim profilu

fajne bmw

No w sumie fajna zabawka napęd na tył, 55 koni mozna by tym fajnie pojeździć na halmarze!!Tylko obniżyć i utwardzić
żeby sie drogi trzymał!! I fura na lato jest

Niezle . Sam robiles przy nim czy juz taki kupiles? No i co znaczy ze "felgi oryginalne lecz poszerzone" .

Pozdrawiam

Juz takiego kupilem. A felgi byly przecinane na pol i wstawiana byla blacha o szerokoscie jakis 10 cm, moze malo profesionalni zrobione ale trzyma sie kupy A i doradzcie mi jak go pomalowac zeby wygladal jeszcze lepiej Karoseria jest z laminatu wiec samochod jest bardzo lekki. Czekam na Wasze propozycje jak go pomalowac...

Upsss znowu sie pomylilem i napisalem poprzedniego posta z profilu ''ksiendza''

a jaka jest cena takie stworka ??

Felgi na pol..wstawiana blacha...a pozniej to spawane jakos czy jak? Nie bylo problemow z wywazeniem? Kto cos takiego zrobil?

Tak dokladnie Gallus. Kola jeszcze niebyly wywazane wiec niewiem czy beda problemy czy nie.A felgi robil jeszcze poprzedni wlasciciel. Kupil bym jeszcze lusterka boczne bo niemam... Moze ktos ma jakies lusterka do sprzedania?? Interesuja mnie lusterka taki jak ma np. czuczu w maluchu. Niemusza byc pokryte chromem

A ogolnie on jest dopuszczony do ruchu? Ma przeglady , dowod rej? Lusterka jak lusterka, ale pomysl gdzie blachy zalozysz . Jesli chodzi o malowanie to juz twoja kwestia jakby to ladnie wygladalo, znajdz kogos kto ladnie laminat przygotuje, podkladyitp no i pomaluje , do tego te rurki no i wszysto ladnie cacy, przyjedz kiedys nim, trzeba go obczaic .

Przypominam ze 2 lata temu pokazywalem fotk itego auta w lepszym stanie hehe.
Jutro wymontuje zapinki ... bo auto ma zapinki na których startowałem.
Pozatym kawał dobrej fury.

Gallus niemam papiery do tego... Ale cos sie z tym wykombinuje. Planuje przyjechac tym na modlitwe. A malowanie to u siebie na warsztacie zrobie tylko niemam jak narazie pomyslu jaki kolor itp...Czuczu tym czyms jechal jako pasarzer i siedzial w niezakreconym kubelku troche go wytrzeslo. Teraz prcuje nad doprowadzeniem podlogi bo juz rdzewieje. Wymienilismy palec i przerywacz w aparacie zaplonowym, pospawalem wydech i probujemy bo doprowadzic to jako takiego stanu. Felgi omalowane juz na bialo tylko jest problem z hamulcami ale to pikus Niewiemy czego niehamuje , pompka jest dobra przewody raczej tez jutro sie sprawdzi cylinderki itp... Mysle ze pojawie sie tym czyms na modlitwie...
ps. czuczu teraz bedzie w jeszcze lepszym stanie

jeśli chodzi o kolor to bardzo fajnie by wyglądał pomalowany na jakiś taki jaskrawy kolor.i fele również na twoim miejscu bym pomalował. lans po mieście total. w tym pojeździe jedynie mi nie pasuje przód. jakiś taki dziwny. chyba że taki powinien być. ile to cudo waży ??
PS. ile kosztuje zrobienie takiej fury żeby była w takim fajnym stanie ??

no fajne fajne autko taki "sportowy mini jeep"

Zamontowalem kubelki ,zrobilem instalacje(swiatla ). Autko teraz hamuje na wszystkie kola i jest gotowe do jazdy . . Noi doradzcie mi na jaki kolor to pomalowac, bo sam juz niewiem na jaki ?? Nowe fotki w moim profilu!!!

Kolor - ja bym to widzial w czerwieni z czarnym, moim zdaniem niezle polaczenie kolorow, tym bardziej ze kubelki juz masz czarne . Jesli chcesz tym pojezdzic po miescie to pomysl o pasach , moze na tych rurach, no i przynajmniej zeby profile gum z tylu byly takie same . Jesli do jazd od tak po pagorkach to nie wiem czy jest sens malowac . Pozdrawiam

Gallus narazie dokumenty zgineły ( naprawde zgoneły auto jest legalne )
Do czasu znalezienia lipa totalna.

z tego co wiem to autko miało być pod streety kleszczu ?? chyba ze tak zmieniasz szybko zdanie hhehehhehe no nic zycze wysokich lotów pozdrawiam

-----------------------------------
alfa racing ride with me

No raczej pod streety bo przyspieszenie ma dobre, ale tez mozna w terenie tym poszalec(na kazda gorke tym wiedziesz ) Taz jesli Ci chodzi o cene to powiem tak: na allegro mozna takiego kupic nawet za 15 tys(tylko ze w idealnym stanie), a takiego w przecietnym stanie to za 8-9 tys pln. Aha wczesniej pisalem ze ma uklad kierowniczy od malucha ale okazalo sie ze to jest orginalny Vw . Dozobaczenia
Pozdro