Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2003-02-27 23:13:50 Będą pasować bez boolu.
Ich pełne oznaczenie to: 14" x 5,5 J ET=25 czyli felga o średnicy obręczy 14 cali i szerokości 5,5 cala i osadzeniu 25 mm (ET inaczej nazywane też OFF-SET 'em) Felga seryjna do Poloneza ma 13" x 5 J ET=29 więc jest i 1 cal na średnicy mniejsza i 0,5 cala mniejsza także na szerokości oraz ma o 4 mm większe osadzenie, czyli jest o te 4 mm bardziej "schowana" w nadkolach (jeśli za punkt odniesienia przyjąć środek szerokości felgi). Generalnie - super felunie do Poldka - zeby były jeszcze trochę lżejsze to byłoby miodzio... bo dość bycze są - nawet argentowskie są już dużo lżejsze... |
![]() Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2003-02-27 23:52:16
To baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo dla wirującego koła - kilkugramowy ciężarek przy prędkości ponad 100 km ma masę kinematyczną (chyba tak się to mówi) kilka kilogramów (nie pamiętam dokłądnie tych relacji - ale chyba wystarczy to wam do zobrazowania sytuacji) [ wiadomość edytowana przez: Mrozek dnia 2003-02-27 23:53:28 ] |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-02-28 07:49:58 Panowie (Mrozek, Janio), dziękuję za informację, choć przyznam że trochę mnie zmartwiliście tą informacją o masie. Ponieważ zimówki mam na oryginalnych felgach, a letnie opony mają już kilka latek, zdecydowałem kupić nowy kpl. felg i opony letnie oczywiście. Wpadłem na pomysł (nie wiem czy dobry), że to będą 14" bo IMHO ładniej wyglądają i można wybierać z szerszej gamy opon. Teraz mam do Was jeszcze jedno pytanie: wg. tabel zamiennikiem do 185/70 R13 jest 185/65 R14. Zastanawiam się jednak czy popełnię duży błąd kupując 185/60 R14. Wiem, że opona będzie niższa i że będę miał przekłamania na liczniku, ale:
1. Mój PN to słabizna (1.6 GLI z kat.) 2. Jeżdzę praktycznie tylko i wyłącznie po mieście gdzie przysp. odgrywa większą rolę niż Vmax. Czy moje rozumowanie ma sens i powiedzcie mi proszę czy mogę tak zrobić? PS. od razu dodam, nie piszcie mi o szerszych kapciach (są ładne, ale to chyba bez sensu do mojego PN no i szkoda mi kasy ![]() Pozdrawiam, |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-02-28 09:59:39 Opony, ktore proponujesz powinny byc OK! Te 5 w profilu nie zmieni tak duzo. Jesli masz wybor w tej samej cenie, to kup zamiennik, ale jesli mozesz taniej dostac te nizsze, to sie nie zastanawiaj, tylko bierz.
Nizsza opona powinna lepiej trzymac w szybkich lukach, ale i tak nie odczujesz duzej roznicy przy tak malej roznicy w profilu. |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-02-28 10:39:17 KiLeR - wielkie dzięki, trafiłeś w sedno. Wśród opon, którymi się interesowałem różnica w cenie jest pomiędzy profilami 60 i 65.
Mrozek - zastanwiam się nad różnicą w off-secie o której wspominałeś. O ile Cię dobrze zrozumiałem, w pewnym sensie całe koło będzie schowane 4mm w stronę nadkola, czy tak? Hmm ... chyba bedę musiał dołożyć kolejny 5 mm dystans na koła. Rozumiem, że z przodu nie będzie z tym problemów (śruby mam od alufelg, są o 1cm dłuższe), ale co z tyłem (mam bębny - Lucas)? Czy są dystanse z osadzeniem (nie wiem czy tak to się nazywa)? Pozdrawiam, |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-02-28 11:22:22
Dokładnie odwrotnie - koła będa bardziej "wysunięte" na zewnątrz. |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-02-28 11:46:03 Pasują idealnie. Polecam 3 rozmiary opon 185/65R14, 185/60R14 i 195/60R14 - dokładnie w tej kolejności.
Mozesz mieć kłopot ze śrubami na tyle. Te od alusów mogą sie okazać za długie. ew kupisz normalne do stalówek - koszt maly. Acha - im mniejszy OFFset tym bardziej wysunięte na zewnatrz. HMMM Myślałem że seria ma wieksze ET! Co do masy motylka i normalnej - nie odczułem pogorszenia przy zamianie... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2003-02-28 11:58:46 Andys. ciesze sie że takowe nabyłeś bo i ja także oraz Mach bedziemy też takiem mieli...ale narazie mamy po dwie na tyle i są szerokie na 7,5" z oponami ,przynajmniej ja, 195/60/14...właśnie jestem w czasie kompletowania poprzez Jania kolejnych dwóch sztuk ...Zresztą zajrzyj do mego profilu to zobaczysz jak sie prezentują... ![]() ![]() ![]() |
Andys Opel Omega B Łódź | 2003-02-28 12:17:30 W takim razie cieszę się, że źle zrozumiałem. Zdecydowanie wolę, żeby były wysunięte bardziej na zewnątrz samochodu niż do środka.
OLO - nie dopisałem, że śrub do alu używam jedynie na przodzie, na tyle pewnie zrobiłyby mi sieczkę w bębnach ![]() OLI - widziałem zdjęcia w Twoim profilu, niezłe kółka. A felg tych niestety jeszcze nie mam, dopiero je zamówiłem i czekam od tygodnia, mam się dziś do gościa zgłosić. Dzięki Panowie, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak chyba wziąć 185/60 i cieszę się, że nie będę musiał szukać dystansów. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-02-28 14:52:34 Ciekaw jestem, jak bedzie u mnei pasowal zestaw motylki + dystanse 28mm... |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-02-28 15:10:32 Skąd wy bierzecie te motylki???A ja nie mogę nigdzie takowych zdobyć ![]() ![]() ![]() |
![]() MacGavor Polonez Caro 1,6 GLE Szydłowiec | 2003-02-28 16:32:36 Pod adresem tutaj jest fajny programik do przeliczania opon. |
![]() Mach Miłośnik FSO B40CEB Lpg/ C20NE Szczecin | 2003-02-28 17:45:01 Miło Cię widziec w Klubie Andys. Moje dwa motyle 7.5 cala sa już w renowacji. Hehe- troszkie wystaja z nadkola. Odbiór w przyszłym tygodniu- kapeć oczywiście 195/60/14.
Pozdrawiam. |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-02-28 18:35:36
Spróbuj www.motylki.pl :D Kiler- ja wiem - tył będzie Ci ciachać o rant błotnika. Najpierw poleci nadkole, potem opona. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2003-02-28 20:40:21 A ja mam pytanie. Jak można dotrzeć do właściciela samochodu znajac tylko numer rej. Chodzi mi o to że niedaleko mnie stoi DF przynajmiej od pół roku nie ruszany, a on ma takie fajne fele jakie ma NoBO. I chce je legalnie nabyć, przed tym jak je sobie ktoś zdejmie a fiata najpierw rozbiorą a później na złom wywiozą, i z felg nici będą ![]() |
![]() Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2003-02-28 23:14:58 Więc uściślając – pisząc
Jak słusznie Janio wyjaśnił motylek będzie o owe 4 mm bardziej „wysunięty” na zewnątrz i o tyle więc poszerzy nam się rozstaw kół z każdej strony – czyli na całej osi przybędzie nam 0,8 cm. Tym bardziej jakiekolwiek dystanse są jak najbardziej zbędne (zwłaszcza z przodu w przypadku szerokiego zawieszenia – na tył można trochę dać). Aha 0,5 cala szerokości obręczy więcej 12,7 mm więcej, więc nawet jeśli felga (dokładnie: środek obręczy) jest wysunięty 4 mm na zewnętrzną stronę to mimo wszystko od strony wewnętrznej krawędź obręczy też będzie o 2,35 mm „głębiej” wchodzić do wnętrza nadkola (to wyniki większej szerokości obręczy), a na zewnątrz rant felgi będzie „wystawał” aż o 10,35 mm. Oczywiście nie ma się niczym przejmować – 5,5 cala oznacza 139,7 mm szerokości, więc do szerokości opony 185 mm, którą „reflektujesz” jeszcze daleko – więc nie ma się co martwić o to czy taka bardziej „wystająca” na zewnątrz felga może sprawić jakieś kłopoty – wręcz przeciwnie, szersza obręcz, usztywni oponę, co zaowocuje lepszym trzymaniem się samochodu na zakrętach. Nie popełnisz też zbyt dużego błędu zakładając kapcie 185/60R14 – to „odpowiednik” opony 175/70R13 – opona także stosowana w Poldkach, a ponieważ jest „mniejsza”, więc skraca przełożenie całkowite, tym samym troszkę może poprawi się dynamika auta, na której tak Ci zależy ![]() ![]() Co do śrub – to musisz bezwzględnie na tył kupić śruby krótsze - do felg stalowych, bo zniszczysz tylne hebelki (mi się „prawie” udało – ścięło mi końce śrub – na „szczęście” miałem 5 milimetrowe dystansiki – ale tylko z tyłu, z przodu już nie miałem serca ich zakładać – bo zrobiło mi się żal opony, błotnika i nadkola). Osobiście wolę jednak „duuuże”, baloniaste kapcie – dlatego jednak zdecydowałbym się na 185/65R14, a myślę nawet o 195/65R14 – ale o gustach się nie dyskutuje, więc nie będę się kłócił o wyższości... (wiadomo czego ![]() OLO – ja także sądziłem że seryjna polonezowska felga ma większy OFF-SET – bo nawet kiedyś dokonywałem dokładnych pomiarów suwmiarką i wyszło mi, że ET=34... Widać coś źle pomierzyłem, bo jak zmieniałem kółka z letnich na zimowe w moim „cudeńku” ![]() Kiler – wszystko jest kwestią opon – musisz wziąć tylko pod uwagę, ze motylek poszerza o 0,4 cm na stronę. Nie miałem okazji dokładnie się przyjrzeć jak u Ciebie wyglądają kółka (a zresztą jakie masz opony? bo nie wiem) z dystansami 28 mm – więc trudno mi się wypowiedzieć na ten temat. OLI i Mach – skąd wy wytrząsnęliście motylki o szerokości obręczy aż 7,5 cala?!?!?!?!?!?! Seryjnie takich na pewno nie było – więc to musi być jakaś samoróba. Na takie felgi zresztą, minimum to opona o szerokości 205 mm, a po prawdzie to 215, a „zalecana” to 225. Opona 195/60R14 może się „rozerwać”, bo 7,5 cala to dokładnie 190,5 mm szerokości obręczy. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-03-01 09:54:39 na tych motylkach bedzie jezdzic 175/65R14
Co do felg, to zakupilem je przy nieocenionej pomocy kolegi Jania, za co jestem mu bardzo wdzieczny!!! |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-03-01 11:40:14
![]() ![]() ![]() |