MotoNews.pl

Rover 214 si mojej siostry - może ktoś będzie wiedział

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem z 214 si 106 KM jest następujący a mianowicie.wogóle nie odpala bez dodawania gazu po dodaniu gazu z trudem, po odpaleniu troche skaczą mu obroty, po dodaniu gazu na chwile zatrzymuje się na 2 tyś obrotów i powoli spada czasem podskakując o jakieś 100 generalnie nierówno
pracuje, czasem podczas hamowania potrafi zgasnąć.
pomóżcie proszę?
ps. auto nie ma lpg

pomóc to Ci nie pomogę. Ale zastanawiam się jak ci angole wysisneli z silniczka 1,4 te 106 KM

kurde dlaczego w moim essim tak nie ma

Miałem tak w Cienkim 700, rozregulowany gaźnik. Ale w nim gaźnika pewnie nie ma?

no niestety gaźnika nie ma za to jest 16V - auto jest bardzo żwawe tylko niestety to nie essi. wiele mu do essiego brakuje

może ktoś zna rozwiązanie tej zagadki

Gdyby to był essi... może krokoeic? O ile tam coś takiego jest, bo ja to mechanior jak z koziej d... t...

Cytat:
2005-06-28 23:33:39, MasterCheat pisze:
pomóc to Ci nie pomogę. Ale zastanawiam się jak ci angole wysisneli z silniczka 1,4 te 106 KM kurde dlaczego w moim essim tak nie ma

taaaa moja kolezanka z roku tez takiego ma i sie rowniez zastanawialam jak z niego tyle wycisneli ale co do przypadlosci to Ci niestety nie pomoge

Cytat:
2005-06-28 23:29:12, semisok pisze:
problem z 214 si 106 KM jest następujący a mianowicie.wogóle nie odpala bez dodawania gazu po dodaniu gazu z trudem, po odpaleniu troche skaczą mu obroty, po dodaniu gazu na chwile zatrzymuje się na 2 tyś obrotów i powoli spada czasem podskakując o jakieś 100 generalnie nierówno pracuje, czasem podczas hamowania potrafi zgasnąć. pomóżcie proszę? ps. auto nie ma lpg

Zdemontować i przeczyścić silnik krokowy.

gdzie ten silnik krokowy może się znajdować? w którym miejscu?

To jest ten sam silnik co w Poldku był montowany, więc do nich na forum z tym pytaniem uderz - pewno kilka autek z takim silnikiem sie tam znajdzie.