[s][promocja] Szkielkowanie w ACM-Racing

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jako ze łaczy mnie z Wami niemala wiez kolezenska, i "efenef" jest mi bliskie oferuje 15% znizki na usluge szkielkowania.

SZKIEŁKOWANIE TO PROCES DELIKATNEJ OBRÓBKI METALI STRUMIENIEM SZKŁA MIELONEGO

DAJE JEDWABIŚCIE POŁYSKUJĄCĄ W SŁOŃCU ALE MATOWĄ POWIERZCHNIE.

Idealne przy :
remoncie gaznikow, glowic, odnowie silnikow, i delikatnych elementow galanterynych.

PROCES JEST BARDZO DELIKATNY NIE NISZCZY GWINTÓW I INNYCH WAŻNYCH ELEMENTÓW LUB POWIERZCHNI

W celu ustalenia szczegulow, prosze o kontakt Emailowy : blasting@acm-racing.com

Pozdrawiam
Qba

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-06-29 16:34:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-06-29 16:37:02 ]
[ powód edycji: sprzedajesz usługę więz ląduje w Sprzedam Kupie Zamienie ]

a czy to jest proces podobny do obrobki kamyczkami a nastepnie mielona kukurydza w takich wielkich krecacych kotlach gdzie wszystkie czesci plywaja w/w

ehhmmm....chyba nie bałdzio...

a oto efekt popoludniowego szkielkowania:

Głowica Fiat SOHC

Gaznik Delorto DHLA 40

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-06-29 19:21:57 ]

cena ? bo ja moge dac znizke 50 % na cos a dalej niezbyt wiadomo ile kosztuje

pat- a jak okreslic cene nie znajac elementu?

przykładowo:

gaznik poziomy 25-30pln
glowica SOHC 45-50pln
glowica 126p 35pln

itp,itd....

wszystko zalezy jaki stan , jak duzy i skomplikowany element.

Pozdrawiam

no i juz mamy jako taki zarys cenowy o to mnie siem rozchodzielo

tzn rozumiem,że to jest sztuczka czysto estetyczna??czy np. "wyszkiełkowanie" kanałów też ma sens??

czy ma sens...szkielkowanie nie ingeruje w powierzchnie...( moze tylko delikatnie ja matowi)

predzej mialo by sens PIASKOWANIE elektrokurdunem wtedy napewno obrobilo by kanal z ewentualnych nierownosci typu grudki, szwy itpe..

szkielkowanie to raczej poprawienie walorow estetycznych

A jak jest z czasem realizacji zamówienia ?? Ja miałbym do przepiaskowania cały silnik od motoru praktycznie. Reszte dogadamy ewentualnie na priv lub @ Pozdrawiam

w zaleznosci o "mocy przerobowej" silnik to okolo 3-10 dni.
Silnik anjlepiej dostarczys w "kawalkach" co by wszedl caly do komory.

reszta na email

Serdecznie pozdrawiam.
Qba

kawalki silnika kolegi MACPAW

a tu przyklad innych "zleceń"

POLECA i znizka dalej obowiazuje

czyli mozna wyslac zupelnie zafajdany gazniczek do Ciebie i ty go tak jakby oszczyscisz do pierwotnej postaci? czy rozkrecasz poszczegolne elementy czy wrzucasz tak w calosci do maszyny?

czyli jak bym chcial zrobic aparat glowice gaznik turbine to trzeba to rozebrac na czesci pierwsze i wyslac do Ciebie
czyli tak mam do zrobienia :
-glowica 900
-aparat zaplonowy
-turbina T2
-gaznik z reni 5
jak mozesz wycen mi to i posc na PW
dzieki

Ile kosztowało by wyszkiełkowanie felgi motylka 14 cali ?

Cytat:
czyli mozna wyslac zupelnie zafajdany gazniczek do Ciebie i ty go tak jakby oszczyscisz do pierwotnej postaci? czy rozkrecasz poszczegolne elementy czy wrzucasz tak w calosci do maszyny?

gaznik moze byc, tak jak okreslasz "zafajdany" - po szkielkowaniu bedzie jak NOWY. Gaznik mozemy rozkrecic i wyczyscic. Ale wowczas nalezy przeslac do nas rowniez komplet naprawczy, lub zamowic go wczesniej u nas. (chodzi o komplet uszczelek )Regulacje pozostawiamy juz klientowi.

Cytat:
czyli jak bym chcial zrobic aparat glowice gaznik turbine to trzeba to rozebrac na czesci pierwsze i wyslac do Ciebie
czyli tak mam do zrobienia :
-glowica 900
-aparat zaplonowy
-turbina T2
-gaznik z reni 5

tak jesli chcesz miec wyszkielkowane od wewnatrz wszystkie czesci, oraz kanały glowicy , srodek turbiny itpe , nalezy "przygotowane" czesci przeslac do nas .

Szkielkujemy elementy albo w przeslanych czesciach, albo w calosci.

Cytat:
Ile kosztowało by wyszkiełkowanie felgi motylka 14 cali ?

szkielkowanie stalowej felgi?? Nie oplaca sie ze wzgledow "technologicznych". Koszt materialu scierno-nablyszczajacego ( granulatu szklanego ) jest wysoki. Koszt szkielkowania felgi zamkna by sie kwota ok 50 pln

Najlepiej poddac ja dzialaniu elektrokorundu szlachetnego lub poprostu wypiaskowac.

Pozdrawiam.
Qba

A jak sie to ma w kwestii alu felgi ?
Jak będzie wyglądała jej powierzchnia po wyszkiełkowaniu ?
Pytam czysto teoretycznie bo felgi i tak miałem wytrawiane i wylakierowane proszkowo także moje zapytanie jest czysto teoretyczne,a słyszałem że właśnie ALUSY sie szkiełkuje
Pozdro Pozdro

Qba a ile za komplet obudow skrzyni biegow od kanta?

Co do gaźników to jednak polecam rozbierać gaźnik. Ja oddałem gaźnikw calości i niestety drobiny szkła zablokowały przepustnice i nie jestem w stanie jej nawet wyjać. ( w tym gaźniku przepustnica to taki alu walec zmniejszajacy przekrój dolotu) A po szkiełokowaniu tak czy siak trzeba rozebrać bo wszędzie jest pelno drobin szkła Silnik wygląda super jak fabryka Będe miał jeszcze kilka rzeczy dla Ciebie Qba tylko jak wszystko uzbieram co jeszcze ma isć do szkielkowania
Pozdrawiam

"before"

"after"

up!