| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kocur71 POLONEZ 1.6GLI Gdańsk | 2005-07-01 12:46:54 a jak tytułowane są te książki dobry człowieku
|
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-07-01 13:04:52 a dupa :
Widze ze masz GLI z 96 roku wiec stawiam na to ze to bosch - otoz w boschu sie nie kasuje poprzez zdjecie klem bledow - jestem tego pewien na 90% oraz niestety nie odczytasz kodow za pomocą błysków tego tez jestem na 90% moja rada jezeli to bosch to w ktoryms z niedawnych postow umieszczalem schemat kabelka - jezeli nie znajdziesz go to napisz na priv jak bede mial czas to poszukam i przesle do tego potrzebny Ci bedzie program pana Marka Seredy o ile dobrze pamietam jak zrobisz kabelek to spoko - ten program do poldkowego boscha (system Motronic 1,7 jak pamietam) posiada rowniez bodajze 3 testy - wtryskiwacza chyba silniczka przepustnicy - (jego budowa z punktu widzenia elektrycznego nie kwalifikuje go jako silnika krokowego jak mi sie zdaje ) i jeszcze chyba tescik obrotościomierza Programik i kabelek - mała rzecz a cieszy poza tym jezeli bedziesz mial problem podczas jazdy a na postoju nie to masz zalete ze mozesz monitorowac co sie dzieje z silnikiem podczas pracy - a nie jak autko stoi gdzie jak wiadomo zlosliwosc rzeczy martwych powoduje ze oczywiscie zadne bledy sie nie pojawiaja najczesciej hmmm to tyle [ wiadomość edytowana przez: rdt dnia 2005-07-01 13:10:55 ] |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2005-07-01 14:06:31
ABIMEX drogi Panie ! Bosh montowany był od kwietnia 1997 roku wyłącznie w Polonezach plus !! nie wiem czemu jeszcze niektórzy się mylą .. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-07-01 14:17:17 No to uściślijmy Tak wygląda ABIMEX
btw: a kolega kocur71 okazał się znajomym z ulicy który przywoził dziecko do tego samego przedszkola do którego chodził mój syn
![]() |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-07-01 14:24:29 słuchajcie, czy w Plusach była taka wersja MPI, czy tylko GSI? Do czego zmierzam - czy w Polonezie gościł kiedykolwiek wielopunkt? (no poza szlifierką 1.4, rzecz jasna).... |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2005-07-01 14:26:16
to jakiś żart ?? przecież GSI to wtrysk wielopunktowy ... |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-07-01 14:27:48 MPI GSI - to pełne oznaczenie PN Kombi w wersji Plus i to jest "multi point injection" |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-07-01 14:29:06
Zapytać już nie można??? Każdy musi się orientować? |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2005-07-01 14:31:04
nie no luzik, tylko dziwi mnie, że czytając to forum przecież nie od dziś nie zauważyłeś, że istnieją dwa rodzaje Poloneza plusa GLI i GSI .. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-07-01 14:33:33
Wiem, tylko właśnie obijało mi się o uszy te MPI, myślałem że to jakaś 3-cia odmiana... Teraz już wszystko jasne |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2005-07-01 14:34:05 mak masz luki w edukacji które niniejszym uzupełniłeś |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-07-02 17:29:36
a widzisz kolego i tu sie mylisz - tesc moj ma poldka ktory nie jest plusem choc boczne kierunki ma on plusowe - jest z 1996 roku i jest na boschu i co Ty na to powiem tak - istnieje tylko malutki cien szansy ze ktos go przerobil (jezeli tak to byl to pierwszy wlasciciel dziadzio 70 lat sprzedal autko bo nie mogl juz jezdzic ) poza tym nie tylko u tescia widzialem "nie-plusy" na boschu a jeszcze na dodatek to chyba wlasnie pierwsze bosche(nie plusowskie) nie mialy plastikowych oslon na silnik od spodu i to wlasnie w plusach zastosowano tą oslone a to ze wzgledu na miedzynarodowe normy halasu bez spelnienia ktorych bosche nie mogly by miec homologacji |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2005-07-02 19:11:57
IMO - N I E M O Ż L I W E , nie ma czegoś takiego jak wtrysk bosha w 1996 roku, możliwe, że widziałeś samoróbki albo po prostu silnik był wymieniony albo źle rozpoznałeś rodzaj wtrysku |
profil-usunięty | 2005-07-02 19:21:08
jednym ze sloganów reklamowych wersji GLI było ze Plusy mają nowy wtrysk spełniający normę Euro II (abzimeks tylko Euro I), więc chyba RDT się z prawdą mija... |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2005-07-02 19:48:46 powiem szczerze że też nie spotkałem się z innym wtryskiem jak abimex przed plusem (nie licząć roverka oczywista) |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-07-02 20:13:15 nie rozsmieszaj mnie i nie mow ze pomylilem boscha z innym wtryskiem
moim skromnym zdaniem z kolei powinien sie wypowiedziec ktos kto sie zna NA TEUTATESA WZYWAM CIE ADAMUSIE -wypowiedz sie jezeli mozesz -
p.s.jedyna mozliwa opcja - ktos wymienial caly silnik wraz z osprzętem [ wiadomość edytowana przez: rdt dnia 2005-07-02 20:14:20 ] |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2005-07-03 08:54:56
nie mówie, że pomyliłeś tylko, ze istnieje taka możliwość ....zakładając, że istnieje coś takiego jak bosh w nie-plusie(co wątpliwe jest) to popełniłeś błąd zakładając, że skoro kolega ma Poloneza z roku 96 to pewno wtrysk Bosha pod maską skoro prawdopodobieństwo takie jest żadne i wiadomo, że w tych latach seryjnie montowano Abimexa, więc albo się nie orientowałeś w tym co mówisz albo pomyliłeś wtryski - stąd moje założenie. To tak jakby ktoś napisał "cześć mam Poloneza z 1983 roku i jakis tam problem" a ja bym mu odpowiedział "skoro 1983 to zakładam, że jest to Coupe" (co i tak jest bardziej prawdopodobne niż Bosh w 1996 bo Coupe przynajmniej wiemy, że istnieje) ... |