MotoNews.pl

Jakim światłem błyska fotoradar ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jechałem w półmroku zmęczony bo po pracy( kończyłem o 17.00) i odwoziłem żonę do jej rodziców 130 km i odrazu wracałem i zapomniałem o fotoradarze za Piłą (kilkaset metrów przede mną jechała ciężarówka chciałem ja dogonić i wyprzedzić ) - myślałem że go ( radar) już przejechałem a tu patrzę jeeeeest zachamowałem ale coś lekko fioletowo mrygnęło jak byłem tuż przy nim i teraz nie wiem czy na tego z samochodu z tyłu jego prędkość zmierzyło czy mi zdjęcie zrobiło. Jaki błysk powinien być przy zdjęciu?

Błysk jest prawie niezauważalny chociaż delikatnie może błysnąć - zależy od modelu fotoradaru. Kolor czerwonawo - fioletowy. Nie mam zamiaru Cię straszyć, ale jesli byłeś jakieś 15m od niego to prawdopodobnie właśnie Tobie robił zdjęcie.

Zobaczymy czy przyjdzie mandat.

Pozdrawiam.

Nie wiem - byc moze to zalezy od "typu" radaru, ale ... takim czerwono -pomaranczowym (wiem z autopsji)

właśnie było czerwono - fioletowy błysk mam tylko jeszcze że może będzie nie wyraźne albo za dużo będą mieli do roboty tylko to mi zostaje

czasami może mrygac niebieskim ale to tylko jak Cie goni

i jeszcze fajnie wyje

Ile było ograniczenia ?

Przygotuj się na płacenie... Poważnie

Strona producenta... Jest filmik i widać błysk

Ale muzyczka w tle tego filmiku w deche jest. Musze sobie sciagnac bede w aucie sluchal

Cytat:
2005-07-02 14:34:03, Zoltar pisze:

cholera a ja tej firmie kiedys sprzedawalem uklady

Ale jest też możliwe że puścił Ci "zajączka"
Soczewka fotoradaru pokryta jest filtrem i jak padnie na nią światło pod odpowiednim kątem to widzisz je odbite właśnie w takim kolorze...
Czyli po prostu mogło to być światło odbite od filtra na soczewce fotoradaru...

Cytat:
2005-07-02 15:50:59, soop pisze:
Ale muzyczka w tle tego filmiku w deche jest. Musze sobie sciagnac bede w aucie sluchal

Jeśli się nie mylę to Marek Biliński.

E, nie Biliński tylko Jarre

Jarre i na dodatek Magnetic Fields jakiś tam numer bo na tej płycie wszytkei utwory mają taką nazwę tylko inny nr
A co do filmiku, to gdzie ty Zolti widziałeś tam błysk??????

No wiedziałem, że Jarre

Tylko bałem się wychylić

Widać... Patrz na fotoradar... I jak auto dojedzie... To widać wyraźnie... Tylko musisz patrzeć na pudło

Cytat:
2005-07-03 22:25:26, Zoltar pisze:
No wiedziałem, że Jarre Tylko bałem się wychylić Widać... Patrz na fotoradar... I jak auto dojedzie... To widać wyraźnie... Tylko musisz patrzeć na pudło

Albo na rejestrację samochodu.

Cytat:
2005-07-03 15:51:24, Robert_S pisze:
E, nie Biliński tylko Jarre

Racja.

Cytat:
2005-07-02 14:34:03, Zoltar pisze:

Witam!!
Dokładnie ten stacjonarny fotoradar z filmu zrobił mi fotkę Ale to było ze dwa lata temu jak kupiłem tylko esperaka. Jechałem z przeglądu i wyprzedziłem jakąś marudę co jechała 60 km/h, ja miałem jakieś 80 km/h no i błysk i nasunęła mi się refleksja - o kuurrrr..... !!!!! Ledwo kupił samochód a tu taki suprise ale mandat nie przyszedł, bo to jest radar fabryki, a nie policyjny. Miałem kiedyś praktyki w tym zakładzie i byłem raz na takich pomiarach. Jechała baba z wioski rowerem, obwieszona torbami jak choinka bombkami i radar pokazał jej, ze jedzie 11km/h!!! No i radar poszedł do naprawy

Pozdrawiam
AndQ