Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-07-01 19:17:47 Wg mnie masz po prostu ciągle przerwany kabel. Sprawdzałeś miernikiem, ale pęknięcie może pojawiać się tylko przy ruchach zawieszenia a Ty sprawdziłeś w momencie w którym kabelek stykał.
Możliwe też że popsuł się któryś z czujników (choć to się zdarza bardzo rzadko) |
![]() Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2005-07-01 20:16:36 Moim zdaniem problem jest w zanieczyszczonej tarczy impulsowej lub w niewłaściwej szczelinie powietrznej (odległość czujnika od tarczy impulsowej), co akurat w Espero nie ma miejsca (odległości "teoretycznie" nie można regulować). Czyli pozostaje czyszczenie tarcz impulsowych. Ponieważ ABS w Espero zaczyna działać przy prędkości przekraczającej 8 km/h, wtedy zapala sie kontrolka. Nie da się również wykluczyć uszkodzenia przewodu, choć wtedy czasem nie diagnozowałby się ABS i kontrolka nie zawsze by gasła. Jednak skłaniam się do zanieczyszczenia tarczy impulsowej. |
![]() Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2005-07-02 09:40:32 To prawda , żę odległość czujnika ABS od pierścienia ABS-u jest teoretycznie nieregulowalna, ale czasami może się zmienić , gdy w skutek korozji aluminiowej podstawki czujnika ABS i powstaniu w miejscu styku jej z zwrotnicą dość grubej warstwy tlenków która powoduje zmianę położenia czujnika ABS a w skrajnym przypadku nawet jego częściowe zpiłowanie przez pierścień. Mogę to tak dokładnie opisać bo stało się to u mnie. Czujniki zreanimowałem i przerobiłem tak, że po zastosowaniu nowych podstawek szczelina była OK i wszystko do dziś działa. Podstawki to koszt około 35 zł.
Pozdrowionka |
![]() Navi Klubowy Weteran ![]() Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-07-02 11:23:52 1. Sprawdź jeszcze raz przewody "udarowo"
2. Jeżeli przewody beda OK. to serwisówka poleca sprawdzenie czy czujniuki sa OK. Trzeba mieć do tego dobry miernik i sprawdzić czy generują jakies napięcie przy obracaniu kołem. A kable ciągnąłeś cale nowe? (jeżeli tak to czy są dobrze wpięte w kostkę przy kompie ABS?) czy łatałeś je? (czy nie ma zimnych lutów?) [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-07-02 11:25:20 ] |