Wytłumienie podłogi ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę wymienić ten materiał/wytłumienie pod zewnętrzną tapicerką podłogi (kierowcy i pasażera), ponieważ stary rozsypał się na kawałki i trudno go równo ułożyć. Orientuje się ktoś gdzie można dostać taki materiał, ewentualnie czym go zastąpić?

wiesz, jak bum cyk cyk nie wiem o co Ci chodzi... rozbierałem Essiego nie raz w tcy okolicach i nie kumam...
Może matę bitumiczną sobie przyklej - mowa o niej w dziale Car-Audio..

Chodzi mi o ten filc czy jak go nazwać, który jest pod materiałem na podłogdze. Między materiałem a blachą podłogi. Jak mam to napisać jaśniej ? Od góry ma warstwę gumy z takimi punktami.

tak jak kielek radzi - zastap go mata bitumiczna

Ok. dzięki za podpowiedź

aaaa no to można matą, tylko, że on trochę amortyzował, bo był miękki. Jak będziesz kleił matę to dobrze uszczelnij, bo jak się dostanie pod nią waoda, to wyjdzie drugą stroną... jak już podłoga przerdzwieje...
albo walnij dwie warstwy filcu i górną oblek taką matą i tyle

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-07-01 19:56:01 ]

Koledze pewnie chodzi o to czarne:

a tak wygląda od spodu:

a ma to jeszcze jedno zadanie oprócz samego wytłumiania. To ma także pochłaniac wilgć, więc jeśli to chcesz wyżucić to proponuję zobaczyć coś o podobnym działaniu

Tez sie zastanawiałem czy nie wymienić, ale nie miałem czasu za szukanie, bo musiałem auto złożyć

Cytat:
2005-07-01 19:58:54, MasterCheat pisze:
Koledze pewnie chodzi o to czarne:

Nie Nie to czarne mam wporządku, u mnie w MK7 między tym czarnym a materiałem podłogi jest z 6-7 mm filcu oblanego z góry gumą, jak już wcześniej pisałem.

to co master pokazal to wlasnie filc oblany guma od wierzchu

No może i tak ale u mnie to trochę inaczej wygląda. Ale nieważne dzięki jeszcze raz za pomoc. Coś wymyślę.

to mozesz ewentualnie mowic o filcu co ma takie koleczka wytloczone na wierzchu i jest na nadkolach i przegrodzie czolowej (tzn wycisza komore silnika)

Cytat:
2005-07-01 20:24:47, PUNIU pisze:
to mozesz ewentualnie mowic o filcu co ma takie koleczka wytloczone na wierzchu i jest na nadkolach i przegrodzie czolowej (tzn wycisza komore silnika)

Otóż to, dokładnie o to mi chodziło. Ale u mnie dochodzi to pod fotele kierowcy/pasażera.

hmm dziwne - u mnie to sa 2 rozne kawalki a teraz nawet 4

Cytat:
2005-07-01 20:31:23, PUNIU pisze:
hmm dziwne - u mnie to sa 2 rozne kawalki a teraz nawet 4

To i tak masz super, u mnie to będzie z 20 kawałków i dlatego chcę to wywalić i nowe dać. Tylko gdzie to dostać ?

szukaj z jakiegos rozbitka
a to co jest na nadkolach to faktycznie straszny kruchy material
swoja droga mam w miescie fabryke filcow technicznych - musze sie pdpytac czy nie robia czegos podobnego