Ceny Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponizszy e-mail pozostawiam bez komentarza...

Hi Keyjey, my Espero is 2.0 CDXI 1995 air conditioned, airbag, sunroof, abs, I have only owned the car for 1 month, I payed Ł250 thats 1438.7 pln I think. It has 34,000 miles on the clock, about 54,700 km, it seems I should sell the car in poland????? prices seem much higher...

Best wishes

Steve

Jeżeli to w funtach to i auto chyba z kierą po prawej stronie. Dużo to by nie dostał u nas. Mój znajomy mieszka w Londynie i za spoko Mazdę dał tam 50 funciaków!!! Załamka. Jeździ już dwa lata i poważnych problemów z nią nie miał.

KeyJay, a ile dostałeś za swojego Esperolota???

Powiem tak - Espero na sprzedaż to paździoch - nie ma rynku używanych, w bardzo dobrym stanie aut.
Znowu mi sie przypomina text " Bo na giełdzie stojhą za tyle" i mam ochotę z nerwów rozpierdolić monitor

Jako że nowy właściciel sie nie odzywa na forum, to powiem co by zachęcić KeyJaya...

Sprzedałem Esperolota za 13 tyś zł., opuściłem 300 zł. za niesprawna pompę paliwa, czyli suma sumarum - 12700 zł.

inna sprawa, że pare dni wcześniej wpakowałem 1000zł. za klimę... no ale klient dawał uczciwą cenę , więc chciałem załatwić to uczciwie

Skoro już zapodaliście temat związany z ceną (swoją drogą chodziło mi dziś po głowie Was o to pytać) to napiszcie za ile sprzedalibyście swoje auto?
Jaka jest dziś dobra cena espero 1997r. 1.5 z instalacją gazową - bo jak przeglądam oferty sprzedaży to ceny wachają się od 7500 do 13000 i nie mam pojęcia ile dziś można dostać za esperaka. W końcu już całe dwa lata nim jeżdżę!
Na początek moje doświadczenie - tyle że auto jest taxi to również odstrasza skutecznie PT klientów (niesłusznie ) - wystawiłem w internecie na allegro i na moto onet za 11tyś. PLN I nikt nie chciał nawet ponegocjować
- Auto casco mogłem ubezpieczyć na 8500 (nie oglądali auta)
SO ... ile warte jest dziś espero
pozdro.
CoYoT

Rzecz materilnie warta jest tyle ile za nie ludzie zalaca jesli chodzi o wartosc sentymentalna to juz nie jest ta strasznie
przykladowo moje espero 1,8 (bez gazu) z 99 pzu wycenilo na 14 tys.

a kiedy ubezpieczałeś, bo moje też z 99 z gazem PZU wyceniło na 12.000 w maju...

Nie dawno w czerwcu
strasznie nisko Ci wycenili mi bez ogladania dali 14

to pewnie dlatego że wg jakichś tam rankingów w Rzeszowie nie kradną aut

Zgadza się, wartość sentymentalna to już całkiem osobny "dział".

Jednym słowem, moje Espero 1,5 (bez LPG) z przebiegiem 86 tyś. km. pewnie mógł bym dziś sprzedać za jakieś 13 tyś. zł. (auto zadbane).

Po doposażeniu go w:
- skórzaną tapicerkę
- podgrzewane fotele
- xenonowe lampy
- całkowicie nowe zawieszenie (wachacze, amort., sprężyny, silentblocki, stabilizatory, łączniki, "poduchy" sprężyn ... jednym słowem full)
- nowy ukł. hamulcowy (przód; tył)
- felgi i opony za 1/5 wartości auta
- itd.

Po odlakierowaniu auta i położeniu nowej warstwy zabezpieczenia antykorozyjnego, sprzedam go za jakieś... 13 tyś. zł

Nigogo nie interesuje to, co zrobiłem we własnym zakresie - tzw. "moja brocha"

Ato ma oryginalny przebieg (udokumentowany odkąd auto opuściło fabrykę).
Na wszystkie kupowane części posiadam faktury.
Auto od początku eksploatowane na w pełni syntetycznych olejach (Mobil 1; Shell)
Wymiana podzespołów nie tylko terminowo, ale zwykle przed czasem (kpl. rozrząd + pompa co 50 tyś. km), płyn hamulcowy raz w roku (ok. 10.000 km).
Olej w skrzyni raz na 20. 000 km (full syn. Mobil).

W aucie nic nie puka, nie stuka.
Wnętrze jak nowe (a nawet fajniejsze ).

Co zrobić - rynek dyktuje cenę. Mogę jeszcze poczekać 10 lat i trafić na fana, który doceni wkład pracy i środków.

Pozdrawiam - SpeedR

Niestety, ale często tak bywa, że jak oglądam samochód i słysze / widzę ile właściciel w nie zainwestował w różnego rodzaju usprawnienia to odpuszczam, bo auto im bardziej "nieoryginalne" tym droższe i trudniejsze w serwisowaniu. a może się mylę...

Przykład - kupuję esperaka speedR'a i tłukę lewy reflektor.... Nie kupię w sklepie drugiego takiego.... Trza wymieniać obydwa. To samo dotyczy felg, amorów, sprężyn itp.

Cytat:
2005-07-06 00:48:29, LUK18 pisze:
[...]
mi bez ogladania dali 14

No nie dziwota: silnik ponad 8 l (no chyba tak należy czytać w profilu) ma swoja wartość
A ile Ci składki dowalili?

--
Wiesiek (Maestro)

i tu Navi masz rację...

Kupujący najabrdziej cenią niedłubane auto (czyli całkowita seria) w idelanym stanie.

Takie samochody sprzedają się najlepiej

Swoje Espero kupiłem na giełdzie w Gliwicach dałem 7000zł
Rocznik 96/97 1,5 16V LPG.
-klima działała jeden dzień,
-LPG to chyba najstarsze z możliwych,
-świec nie da się odkręcić,
-czujnik prędkości padnięty

Ogólnie zadbane autko ani jednej kropki rdzy, pare rzeczy wymienie i autko jak sie patrzy. Tak mi się wydaje że nie przepłaciłem

Cytat:
2005-07-06 11:12:03, -JACO- pisze:
i tu Navi masz rację... Kupujący najabrdziej cenią niedłubane auto (czyli całkowita seria) w idelanym stanie. Takie samochody sprzedają się najlepiej

To prawda... sam tylko takie kupuję

Pozdrawiam - SpeedR

speedr trooche zes przesadzil z ta cena pol warotsci esperaka za felgi ale spoko. Chyba ze masz je pozlacane to sie zgodze

Cytat:
2005-07-06 21:02:54, Bartek1112 pisze:
speedr trooche zes przesadzil z ta cena pol warotsci esperaka za felgi ale spoko.

1/5 = jedna piąta

Cytat:
... Chyba ze masz je pozlacane to sie zgodze

Kute (!), chromowane ATS' y

Pozdrawiam - SpeedR

Przepraszam znowu sie sieknalem

Cytat:
2005-07-06 21:25:46, Bartek1112 pisze:
Przepraszam znowu sie sieknalem

A Ti, Ti

Pozdrawiam - SpeedR