Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-07-02 19:35:48 Cze wszystkim! Wlasnie dzis dokonalem zakupu mojego pierwszego samochodu!!! Jest to oczywiscie fiacik 126, ktorego fotki dostarcze niedlugo ;] Ale nie jest to zwykly wymiatacz!!! Jest obnizony [na bilach], troszke wzmocniony, z klateczka, kubelki bimarco [troche juz wysluzone]...szelek niestety brak...ale jest obrotek, wskaznik temperatury, jakas tam kiera z naba...i to co najlepsze...899ccm na gaziorze, ale z zaplonem elektronicznym =/...jakis taki mag =) w kazdym razie wzialem go, a jezdzil nim w kjs'ach Paweł Samsel [nie wiem czy sie tym cieszyc czy nie, ale silnik pracuje nawet spoko!!! rowniotko, jest suchy, mze troszke jakby walki stukaly...ale nie wiem...no wyglada ok] =) ...no to narazie tyle =) Aha silniczek jest na chlodnicy tico, ale jakos chyba nie wyrabia bo temperatura wskazuje caly czas jak sie jedzie 110 stopni [chyba oszukuje] a przy 120 stopniach wg wskazan tego termometra wlacza sie automatycznie wiatrak!!! Oczywiscie mozna tez samemu wlaczyc i tak jechalem cala droge [150 kilosow][na wlaczonym wiatraku]...dobrze to jest? I jeszcze jedno...jak dojechalismy [praktycznie bez zatrzyman] jak odpalilem to zaswiecila sie kontrolka cisnienia oleju i silnik sam zgasl...jak go przytrzymalem to swiecila sie ciagle kontrolka to oczywiscie wylaczylem!!! i tak dopuki sie troche nie ostudzil...jak sie ostudzil to odpalilem i znowu sie palila kontrolka ale jak podwyzszylem obroty to zgasla...jak puscilem gaz to chyba silnik zgasl...albo byl na niskich obrotach i swiecila sie kontrolka [nie pamietam dokladnie] ale potem jak juz odpalilem i przytrzymalem okolo 1000 obr. to sie ustabilizowal gdzies na 600-700...i nie swiecila sie =/ TERAZ PYTANIE!!! czy kontrolka cisnienia ma prawo zaswiecic sie jak obroty spadna do powiedzmy 400-500? Czemu w ogole cos takiego mi sie stalo? Przegrzalem go? [brat prowadzil, ale wciaz utzymywalo sie stabilnie 110 (przypominam wg wskazan wskaznika dziwnego i chyba malo miarodajnego)] Nie wiem juz za bardzo co i jak =/
pomozcie!!! dzieki z gory, Daniel |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-07-02 19:38:54 no to chyba bylo jego ostatnie 150km. |
![]() 2Rotor F&F Wolny Słuchacz :) Rotary wannabe... Toruń | 2005-07-02 19:41:44 No oil pressure no fun ![]() Chyba ktoś Ci wcisnął mocno wyeksploatowane 899cc... |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-07-02 23:35:47 ej no dobra, ale silnik ma powera, nie dymi ani troszke, pali ladnie, rowno, nic nie stuka nie puka...no wyglada zaje...fajnie...jest suchutki!!! i do tego podobnie chodzi!! wiec co jest grane? w calej trasie kontrolka sie nie zapalila ani razu!!!...jakies sugestie?
|
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2005-07-02 23:43:04 Moze zmien olej ![]() A moze termostacik ![]() |
![]() Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2005-07-02 23:52:27 Ale jak troche pojezdziłes to sie kontrolka paliła....Jak pozadnie olej sie rozgrzał...
![]() ![]() Jak ![]() to luknij na wszystko co moze powodowac spadek cisnienia oleju: -wyruchany olej, -wyruchana pompa, -wyruchane panewki... ![]() itd. Ja miałem to samo(tylko ze w 650).Jak delikatnie jezdziłem po miescie,krótkie trasy to nic sie nie swieciło.Wystarczyło ze przegoniłem go troche poza miastem,i sie zaczynało ![]() ![]() |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-07-03 00:02:21 proponuje zalac go motodoktorem i odsprzedac dalej. po prostu dales sobie wcisnac mine i tyle |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-07-03 00:17:31 no to zajebiscie sie wpierdolilem!!! ![]() aha! no i jak pisalem...te lipki z cisnieniem oleju zaczely sie dziac dopiero jak wrocilem do domu z wawy [ok 150 kilosow]...ale po ok 20 min. przeszlo mu! a co z tym grzaniem sie? w ogole co polecacie do sprawdzenia? co mam zrobic? miche odkrecic? podobno silnik jest po remoncie jakis czas =/...ale zaczynam w to watpic...nie no jak ciala dalem to jebne...bo ojciec mnie urzedzal ze to jakas lipa!! =( ale ja go za bardzo nie mam zamiaru katowac...3 tysiace to maks obroty...w takiej sytuacji przynajmniej... [ wiadomość edytowana przez: ulik87 dnia 2005-07-03 00:25:11 ] |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-07-03 00:30:28 20 minut i mu przeszlo bo olej ostygl i zgestnial. kupiles mine. albo remontujesz albo moto doktor i sprzedaj go dalej bo to niezly parch z tego co widze |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2005-07-03 00:36:33 btw ile dales za to cacko? |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-07-03 00:36:43 ej...to powiedzcie na jakiej zasadzie to dziala? panewki sa zuzyte? i w jaki sposob to wplywa na straty cisnienia? bo ja sie gubie!!!
|
![]() Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2005-07-03 00:40:59
Na takie hasła to proponuje wogóle nie reagowac ![]() Bo to zazwyczaj w 99% pic na wode ![]() ZoLt4R nie zdziwie sie jak tam juz motodoktor jest wlany..i to sporo ![]() |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-07-03 00:43:23
huh, to moze go hipolem zalac przed sprzedaza? ![]() ![]() a tak powaznie pozbadz sie tego szrota chlopie, chyba ze buda , zawias, i reszta jest w miare ok to wymien silnik bo porzadny remont to troche kosztuje |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2005-07-03 00:58:14 jop, Pat chyba robil kapitalke i bylo cos kolo 1000zł... moja rade taka jak Zoltara, jak dales za to tyle co mi pisałeś to nie tak źle. zostaw go i zrób silnik albo kupuj inny silnik.
hipol daje rade na bank ![]() mozliwe tez ze to Wy go poprostu przegrzaliscie albo coś... ale sam juz nie wiem jak to czytam bo z takimi tempo co pisałeś ze jechaliscie to ja bym sie dawno zatrzymal i czekal az ostygnie ![]() |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-07-03 00:58:33 a kolesiowi wplacilem 500 zaliczki...reszte mialem doslac przelewem...moze powedziec ze chce oddac samochod? |
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2005-07-03 01:01:17
teraz to juz po chuju za przeproszeniem, jak go oddasz ze swiecaca sie kontrolka to Ci koles powie ze go zajechałeś i płać i płacz. zostaw go i kup inny silnik po prostu, malec już jest na 900 zarejestrowany więc nie będziesz miał żadnych problemów ze zmianą w dowodzie, pozdro |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-07-03 01:03:15 ej...ale ona sie nie swieci!!!
ludzie...nie o to chodzi!!! ona sie nie swiecila cala droge!!! dopiero jak zajechalem wylaczylem i odpalilem...to takie walki...a ja mu dalem tylko zaliczke i powiem ze nie wplace reszty pieniedzy bo to sie lipa okazala ze bylem u mechanika i mi tak powiedzial!!! he? a jak myslicie ile pojezdze na takim silniku? i w ogole powiedzcie cos odnosnie tej temperatury!!! bo ten wskaznik pokazuje normalnie i stale [na ciagle wlaczonym wiatraku] 110 st. a automatycznie zalacza sie dpiero przy 120 chyba...moze on pokazuje o np 20 st zawyzone dane? he? [ wiadomość edytowana przez: ulik87 dnia 2005-07-03 01:06:44 ] |