Radio do około 1000 zł/300 USD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,

Moglibyście polecić mi jakieś radyjko za około 1000 zł/300 USD (mogę kupić sobie w US, a tam chyba znacznie taniej jest?)?
Mam bardzo proste wymagania cd/mp3 i ma być rozwojowe - w przyszłości chciałbym dodać jakiś wzmacniacz albo dwa, zmierniarkę czy coś, czyli potrzebne pre-outy (sztuk 3 najlepiej) i aux in (podłączenie ipoda). Ze względu na to ostatnie, najlepiej chyba wziąść coś od Alpine, bo mają specjalny interfejs.
Moje typy:
CDA-9830 (czytałem o mało czytelnym w słoncu wyświetlaczu w tym modelu - czy to zmieniono w *31?)
CDA-9851
CDA-9853
Te dwa ostatnie pre-outy mają 2V - czy to znaczna wada w stosunku do 4V?
Może warto dozbierać do 400$ i CDA-9855?

Za wszelkie sugestie z góry dzięki
Albo jakaś inna firma?

Heja!
Zdecydowanie dobrze celujesz, jak nie zależy Ci na maxymalnie zbajeżonym wyswietlaczu to bierz CDA 9853, bardzo dobre radio, jak najbardziej "przyszłościowe" no i jakby nie patrzec to Alpine...
Pozdro.

Cytat:
2005-07-03 21:50:02, Rookie1984 pisze:
Heja! Zdecydowanie dobrze celujesz, jak nie zależy Ci na maxymalnie zbajeżonym wyswietlaczu to bierz CDA 9853, bardzo dobre radio, jak najbardziej "przyszłościowe" no i jakby nie patrzec to Alpine... Pozdro.

Zdecydowanie niezależy. Tylko co z tymi 2V? Nie lepiej mieć 4?
Może warto poszukać 9831 - z 4V i poprawionym wyświetlaczem (jasność), tylko trudno dostępna.

To by tłumaczyło spadek cen Alpiny w tym roku...
Ale do rzeczy, jeśli celujesz w starszą serie to raczej nastaw sie na 9833 albo 9835. Nie pamietam ale 9831 ma chyba Bass Engine ( ewentualnie + ), a nie Bass Engine Pro jak dwie wymienione wcześniej.
Pozdro.

Czyli 4V napewno lepsze?
9833 i 9835 kosztują pod 400 usd, to już wolałbym jednak 9855 kupić.
Pozostane chyba przy opcji 9831 a kase zostawie na głośniki.

Myśle, że z bass engine plus wytrzymam jeśli nie zależy mi na mocnym umc umc?

Czy 4V lepsze?? ... jasna sprawa. Wieksze napięcie na wyjściach przedwzmacniacza = mniejszy poziom zakłóceń w sygnale. A jak 9855 ma 4 voltowe wyjścia i masz na nie kasę to ja bym sie nawet nie zastanawiał na Twoim miejscu.
Nie wiem czy dźwięk Alpiny zmieni się, bo słuchałem tylko jak gra 9835 na głośnikach Hertza ( nie pamietam serii ale prawie 2000 kosztowały) i wzmacniaczu Audisona z serii LRx i powiem że było bardzo fajnie, z tym że sprzęt był montowany w specjalistycznym zakładzie car-audio.
Co do nowej serii to mój braciak niedawno zakupił CDA 9851 i też gra to nieźle, ale zdecydowanie mogłoby byc lepiej...przy wiekszej głośności system z przodu charczy, basu jest jak dla mnie za dużo ( ale to juz indywidualne ustawienia braciaka ) wysokie tez sa strasznie wyostrzone ( przyczyna taka jak wyżej...) ale samo radyjko jest OK i jakby tak ustawic wszystkie "podbicia" na 0 i nie kożystac z zamontowanej końcówki mocy ( powinna istnieć możliwość odłączania tego ustrojstwa jak np. w Nakamichi MB 650 )
tylko jakiegos przyzwoitego wzmaka to dałoby sie w całkiem przyjemnej atmosferze posłuchać muzyki...
Pozdro.