| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2005-07-04 01:51:23 To by tłumaczyło spadek cen Alpiny w tym roku...
Ale do rzeczy, jeśli celujesz w starszą serie to raczej nastaw sie na 9833 albo 9835. Nie pamietam ale 9831 ma chyba Bass Engine ( ewentualnie + ), a nie Bass Engine Pro jak dwie wymienione wcześniej. Pozdro. |
Lack Gdynia | 2005-07-04 19:27:33 Czyli 4V napewno lepsze?
9833 i 9835 kosztują pod 400 usd, to już wolałbym jednak 9855 kupić. Pozostane chyba przy opcji 9831 a kase zostawie na głośniki. Myśle, że z bass engine plus wytrzymam jeśli nie zależy mi na mocnym umc umc? |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2005-07-05 08:45:35 Czy 4V lepsze?? ... jasna sprawa. Wieksze napięcie na wyjściach przedwzmacniacza = mniejszy poziom zakłóceń w sygnale. A jak 9855 ma 4 voltowe wyjścia i masz na nie kasę to ja bym sie nawet nie zastanawiał na Twoim miejscu.
Nie wiem czy dźwięk Alpiny zmieni się, bo słuchałem tylko jak gra 9835 na głośnikach Hertza ( nie pamietam serii ale prawie 2000 kosztowały) i wzmacniaczu Audisona z serii LRx i powiem że było bardzo fajnie, z tym że sprzęt był montowany w specjalistycznym zakładzie car-audio. Co do nowej serii to mój braciak niedawno zakupił CDA 9851 i też gra to nieźle, ale zdecydowanie mogłoby byc lepiej...przy wiekszej głośności system z przodu charczy, basu jest jak dla mnie za dużo ( ale to juz indywidualne ustawienia braciaka ) wysokie tez sa strasznie wyostrzone ( przyczyna taka jak wyżej...) ale samo radyjko jest OK i jakby tak ustawic wszystkie "podbicia" na 0 i nie kożystac z zamontowanej końcówki mocy ( powinna istnieć możliwość odłączania tego ustrojstwa jak np. w Nakamichi MB 650 )
tylko jakiegos przyzwoitego wzmaka to dałoby sie w całkiem przyjemnej atmosferze posłuchać muzyki...
Pozdro. |