MotoNews.pl

Wyciszenie maski silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyciszał ktoś maskę silnika takimi matami jakie są np na allegro bodajże po ok. 20 zł sztuka ?
ile sztuk tego potrzeba na esperaka i czy jest z tego jakiś efekt ?

We wnetrzu raczej tego nie odczujesz, ale na zewnatrz powinno byc ciszej.

Jak mozesz daj jakiegos linka do takich aukcji na allegro.

ja kupiłem na szrocie od opla vectry A za 15 zł.
Użebrowanie maski vectry wygląda identycznie jak u nas, więc pomyślałem, że będzie pasować. Niestety nie do końca pasuje - musiałem zrobić kilka dodatkowych otworów na kołki mocujące, i w jednym miejscu przyciąć trochę. Ale wolę dać 15 zł za matę z lekkimi poprawkami niż 140 zł za oryginalną do espero.
Spróbuj poszukać na allegro loryginalnej maty - jest kilka esperaków na części więc powinno się coś znaleźć.

A czy to coś daje - wg mnie tak i to nie tylko na zewnątrz, ale również we wnętrzu. W każdym razie nie szkodzi

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2005-07-03 15:47:48 ]

Robert_S dzięki za podpowiedź, poszukam,
QLogic - na allegro wrzuć w wszukiwarkę hasło "maty", znajdziesz wszystkie i na maskę i do wnętrza

w sklapie inernetowy mata do espero kosztuje 75 zł. Dowcip tej maty nie polego bezpośrednio na wyciszeniu,ale na odizolowaniu maski (lakieru) od silnie nagrzanego silnika.Seryjnie maty były montowane tylko w 2.0

Cytat:
2005-07-04 08:34:47, zalmed pisze:
Dowcip tej maty nie polego bezpośrednio na wyciszeniu,ale na odizolowaniu maski (lakieru) od silnie nagrzanego silnika.

I nie tylko ...
Przydatna jest szczególnie w zimie.
Silnik szybciej "nabiera" tempetarury i nie stygnie tak szybko przy krótkich przerwach w jeździe.

to ja chyba tez pomysle o wyciszeniu maski, tym bardziej ze autko na dworze stoi.