Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() piotrekrm opel vectra Radom | 2005-07-03 14:46:21 czy ma ktoś moze scemat komutera LPG AUTRONIC AL-700 ? albo gdzie go można złapać... ![]() |
![]() kisztan LPG User Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-07-06 10:29:13 Ale chodzi Ci o schemat podłączenia go do instalacji LPG, czy schemat samego komputerka?
|
![]() piotrekrm opel vectra Radom | 2005-07-06 18:26:25 potrzebuje schemat podłączenia do samochodu i ewentualnie program do PCtka ![]() |
![]() kondziol 125p 2.0 i.e & rurow ... Dobra k/Krapkowic | 2005-07-07 08:42:29 Witam.
Tydzien temu sam szukałem jak zrobic kabel i soft. Znalazłem na elektrodzie. Smiga wszystko bez problemu. Jak ktos potrzebuje pisac na maila kondziol.fm@poczta.fm Przesle programik i schemat |
![]() Sp4rkY Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2007-08-27 14:24:14 Witam, dzsiaij zakupilem przełącznik/centralke do komputera Autronic AL-700, czy ktos ma schemat lub wie jak ją podłączyć do w/w komutera?
podlaczyc musze rowniez emulator wtryskiwaczy Autronic AE-304, czy jego sie podlacza tylko do wtryskiwaczy czy rowniez do AL-700 ? |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-08-27 15:02:20 |
![]() Sp4rkY Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2007-08-28 07:26:41
Nie zupelnie o to mi chodzilo, ale juz wiem jak co podłączyć po za jednym w sumie kablem z emulatora, Jest tam wiązka kabli do wtryskiwaczy i druga (2 kable) jeden czarny (masa) i drugi niebieski ... KTOŚ WIE DO CZEGO GO PODŁĄCZYĆ ? Na necie nie moge znalesc odpowiedzi.. :/ |
![]() Sp4rkY Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2007-08-28 08:20:03 |
![]() Sp4rkY Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2007-08-30 10:42:39 Juz chyba wszystko wiem co 'piszczy' w mojej instalacji..
po tym jak ja prawie calą rozprułem.. Dzisiaj powinienem juz ją dokończyc. Jednakże prosze o rzucenie okiem na to co było a co chce zrobic.. (mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisze ![]() tak wiec na schemacie opisałem to jak było wcześniej: czyli jaki kabelek z komputera AL-700 gdzie był podpięty, do tej pory zamiast emulatora mialem zwykly przekaznik i centralke.. (widoczne na zdjeciach) na czerwono opisałem co gdzie było do tej pory ![]() miałem taki przełącznik: ![]() ![]() a to wtyczka: ![]() kupiłem emulator wtryskiwaczy i przełącznik autronica z takimi kablami: ![]() poprzednio przewody od instalacji byly tak połączone i wpięte w przekażnik: ![]() i teraz moje pytania: 1. czy to dobrze ze zolty kabelek od czujnika temp. na reduktorze mam wpiety do masy (czujnika temp. niemam)? 2. Czy to jest dobrze zrobione ze kabel brązowy (syg. prędkosci obrotowej) jest owinięty na kablu WN? 3. Czy kabel czerwony powinien byc podlączony do modułu zapłonowego? 4. w starej instalacji przewody od emulatora do wtryskiwaczy były zrobione w ten sposob ze na jeden wtryskiwacz szedl np kolor zółty i czarno-żółty, gdzies wyczytałem ze to ważne bo jeden powinien być podłączony od strony EMU auta a drugi od strony wtryskiwaczy.. a ta nowa wiązka którą kupiłem niema rozróżniony tych kabli, tzn są np dwa zółte. (chyba troche zamotalem ![]() Chyba tylko tyle ![]() Prosze o pomoc bo szkoda było by coś zjarać... a chciałbym dzisiaj to juz złożyć WIELKIE DZIEKI ZA POMOC DLA KOLEGI Danek KTORY BARDZO DUZO MI POMóGł I JAK WIDZE NIE TYLKO MI ![]() |
![]() Sp4rkY Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2007-09-03 07:50:21
Danek dzieki za odpowiedz.. ![]() Kiedys kabel podający sygnał o obrotach miałem wlutowany w kabel sterujący modułem zapłonowym, ale efekt był taki ze niemiałem iskry na dwoch swiecach bo zabardzo obciążało to moduł.... PS:. Złożyłem juz wszytko ładnie pięknie ![]() ![]() ale brakowało mi juz czasu zeby cokolwiek wiecej sprawdzic, dzisiaj ciąg dalszy zabawy ![]() jak tylko czas pozwoli podłącze autronica do kompa i pokaże co tam widac.. jeszcze raz dzieki za pomoc, |