| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty | 2005-07-03 21:04:11 Bass Reflex bardzo porządany, moim zdaniem o wiele lepszy dźwięk Ile kasy chcesz wydać na głośnik i wzmacniacz ?? |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2005-07-03 22:11:02 Hello!
No nie wiem czy jest tak jak Norbi69 napisał ,że dźwiek jest lepszy przy bassrefleksie, napewno jest "donośniejszy" ale coś za coś, wiekszy łomot słabsza precyzja, poza tym samemu nie jest łatwo dobrze zestroic taka skrzynkę, nie posiadając odpowiedniego zaplecza technicznego. Astra nie jest dużym samochodem, więc skrzynka zamknieta powinna spokojnie dac sobie radę, ale koniec końców zrobisz jak uważasz... Teraz co do głosników i wzmaka, masz zamiar zainwestowac w całość jakieś 600zł...to niewiele, kup lepiej jeden niezły głośnik niz dwie popierdółki. Polecam np. ten model Pioneera, ma dwie cewki więc wyciśniesz ze wzmaka troche więcej mocy. Ze wzmakiem do 300zł będzie troche więcej problemu, bo pasowałoby żeby to był monoblok, albo był stabilny na mostku do 2Ohm'ów...a takie konstrukcje sa zazwyczaj troche droższe, no nie wiem naprawde co polecic, może tego tutaj..., naprawde ciężka sprawa. W razie dalszych pytań zapraszam na gadu. Pozdro. |
Oko Yaris Radom | 2005-07-03 22:13:09 w bas relflexie napewno bedzie glosniej a w zamknietej bas bedzie bardziej dynamiczny. zalezy jakies muzyki sluchasz |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2005-07-03 22:14:43 Nie zauważyłem że ten Pioneerek ma 8Ohm'owe cewki..., mozna go brać w ciemno, dobry wzmak na mostku jakos go pchnie i wcale nie musi byc stabilny do 2Ohm. Mój błąd za który od razu przepraszam... |
profil-usunięty | 2005-07-04 00:42:08
Dokładnie, dlatego napisałem, że przy bass reflexie bardziej mnie się dźwięk podoba |