Jak wykręćić ze skrzynki biegów tego dziada?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie dziła mi prędkościomierz (czasem coś podkoczy na liczniku i tyle). Historia: kupiłem woza i prędkościomirz działał przez jakieś 5 minut mojej jazdy- okazało się że linka się ukręciła na dole od strony tego czegoś przy skrzyni. Gazem do sklepu po linke (jakiejś dziwnej firmy) na oko ta linka wyglądała na lekko węższą od orginalnej ale pod sówmiarką jest taka sama grubość. Od tego czasu prędkościomierz nie działa. Próbowałem już nadlutowywać lekko linke ale wtedy nie chciała dobrze wejść do tego przy skrzyni .Ostatnio opcja jest taka, że podobno w tym co napędza linke jest jakaś plastikowa częśc (w którą podobno wchodzi linka) , która mogła się wytrzeć i tu mam problem jak to całe się wykręca bo nawet z kanału ciężko coś tam obadać. ?

Tam jest jeszcze taki czujnik przędkości w to właśnie wchodzi linka,u mnie tak przynajmniej jest.Co prawda jest to cięzko ale ja to zawsze robie z góry kluczem chyba 19 ale nie pamiętam dokładnie.

[ wiadomość edytowana przez: Remarq dnia 2005-07-04 15:04:53 ]

eee tam...
chodzi mi tylko jak wykręcić ten mechanizm ze skrzyni bo nie mogłem znaleźć kolo niego żadnych śrubek itp... chyba że jakoś inaczej to się wyciąga...?

to ma formę plastikowej rurki która w przekroju przypomina dużą śróbę.Poprostu weź na połowie długości tego piedolnika wciśnij klucz płaski o i dkręć to jak sróbę.

ok dzięki... ide coś podziałać...

Palcami powinno dać się odkręcić...