MotoNews.pl

LPG na Słowacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie z serii wakacyjnych. Chodzi mianowicie o dostępność gazu na Słowacji - wybieram się tam pod koniec lipca. Wiem już że lpg nazywa się tam "plyn" ale nie jestem pewien czy używają takich samych końcówek co w Polsce (italian dish). Inna sprawa to ilość stacji i ceny - czy ma ktoś jakieś doświadczenia w okolicach płn Słowacji?? Konkretnie Liptovsky Mikulas, Poprad, Ruzemberok itd...

Z góry dzięki za odpowiedź

Witam.
Na Słowacji nie ma problemów z zatankowaniem gazu i końcówki są takie same co u nas. Jednakże nie ma tyle co u nas stacji do tankowania. mieszkam na pgraniczu Czech i Slowacji ale żadko tam jeżdżę.

Witam

Jeździłem tą trasą niejednokrotnie wybierając się na narty do Plejs. W Ruzemberok jest stacja na wylocie z miasta po prawej stronie kierując się na Poprad. Następnie tankowałem bodajże za Popradem, ale to już była mała stacyjka tylko z LPG. Tak samo tankowałem w drodze powrotnej. Nie powinieneś mieć z tym problemu, bo znaków z LPG widziałem dużo więcej.
Ta sieć cały czas się tam rozwija i z roku na rok widzę ich więcej.

Pozdro.
Mayster

ze trzy lata temu bylem na Slowacji moim Polonezikiem . Nie ma problemu z tankowaniem gazu.
natomiast Slowacy mają chyba lepszy gaz - wtedy (i tylko wtedy) zrobiłem moja życiówkę jeśli chodzi o ekonomike jazdy - a przejachłaem przez cały Raj - az do Bratyslawy.