Stare motocykle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos z was oprócz fiata ma jakiegos starego sprzeta??
jest jakiś pasjonat starych motocykli?/
tak pyatam z ciekawości bo mam troche(duuuuuużo) klamotów do pannoni.

bizer : posiadam wfmke - stoi na wsi, czeka az sie za nia zabiore. podobaja mi sie motocykle z czasow wojny, zaprzęgi rulez
jesli chodzi o graty polecam forum.motocyklistow.pl

Cytat:
2005-07-05 13:03:49, cypherius pisze:
bizer : posiadam wfmke - stoi na wsi, czeka az sie za nia zabiore.

zeby tylko jej jakis złomiarz nie zwinął
bo na wioskach tak jest: niepotrzebne-na złom
a to cona wiejskich złomach mozna dorwać to
mój wujaszek dorwał silnik stacjonarny deutsch. kurde, zalalismy opałówki i odpalił tera stoi w szopie i czeka na lepsze czasy,zeby go odnowic.
komarków i wsek to multum pokaz jakieś foto wfmki. ale tej twojej a nie z katalogu

JA mam radziecki skuter pod tytułem Wiatka. Z 10 lat już czeka na odrestaurowanie, ale jakoś się doczekać nie może
A motocyklami to się kiedyś w enduro bawiłem, ale sprzęty były jaknajbardziej współczesne.

bizer - nie chcesz go ogladac ale coz.. moment

Jesion: wiatki sa wypasione, piekny sprzet. jak skonczysz pociska to remontuj wiatke.
bizer - wfm tak wygladala troche czasu temu, mam na oku do niej silnik, bak itp.

nie, no widac lekkie slady uzytkowania
ale spoko nie takie sprzety ludziska robią[img=http://img168.imageshack.us/img168/1299/imgp21841qi.th.jpg]]pannonia przed[/URL]

[ wiadomość edytowana przez: bizer_trikolor dnia 2005-07-05 13:43:21 ]

ja ostatnio zacząłem sie zastanawiac nad zakupem junaka , tylko słyszałem ze jest coraz gorzej z czesciami i ze taki motocykl sporo pali , ma ktos z was taki sprzet??

kurde znowu mi z fotą nie wyszło
a junak??
klamotów jest duzo tylko ceny rosną popatrz na giełdy na bazary jest tego duzo naewt robią na zamówienie klamoty

a co do spalania- kto na to patrzy????????
zabytkom sie wybacza takie rzeczy
moja pannonia tez żłopała tego paliwska ze hoho. ale to już była babiczka -miała 41 lat

ja bym nawet kupił jakąś WSKe lub coś w tym stylu nawet może być bez papierów , chodzi tylko o to żeby można było w lecie cos pojeżdzić

A ja mam dwie lambretty 150 LD z 1959 roku a dokłądnie dwie takie z tym że jedna jest dawcą części do drugiej. Kasy to pochłania sporo ale wdzięczne są naprawde

Tak wygląda ten model niestety moja jest w nieco gorszym stanie czeka aktualnie na położenie nowego lakieru i rozpoczęcie procesu składania.

Cytat:
2005-07-05 13:42:54, Pisiek pisze:
ja ostatnio zacząłem sie zastanawiac nad zakupem junaka , tylko słyszałem ze jest coraz gorzej z czesciami i ze taki motocykl sporo pali , ma ktos z was taki sprzet??

nie słuchaj ze duzo pali do 5 litrów przy "upalaniu" a powiem ci ze da sie to upalac tylko trzeba miec siłe zeby te 170kg utrzymac

fajny sprzet najbardzej mi sie podoba m07

obcowałem kiedys z m10 stad moje info

pzdr

Cytat:
2005-07-05 13:11:17, bizer_trikolor pisze:
zeby tylko jej jakis złomiarz nie zwinął bo na wioskach tak jest: niepotrzebne-na złom ....

Tak jak mojego klasyka....

BTW ja jeszcze gdzieś posiadam Simsona , Model Moped SR 2e czy jakoś tak... fajnie się na tym jeździło... na pedała...
A Junaki są spoko , tylko że kolekcjonerzy sprzedają części coraz drożej... zresztą jak wszystko ostatnio co do klasycznych pojazdów...
@ Macpaw , ostatnio na Motorwizji Classic był spory reportaż o Lambrettach , może oglądałeś...
Pozdro .Piotrek.

Ja mam Wsk M06. Kupiłem ja 4 lata temu w cześciach. Jest prawie kompletna. Sprzedam ją za 50 zł. A kiedys motocykle to była moja wielka pasja. Miałem Wsk175, Mz Jaskółke, Cz 175, Cz350, Jave, i wiele motorowerów. W tej chwili remontuje motorynke wkrótce fotki.

A ja mam 2 jawki 50 model skuter niestety obydwie sa rozlozone w drobny mak a kupilem jedna w 99 roku ale zatarta a druga w 2001 ale ta jedna byla po powodzi ale wazne bylo by blachy byly zdrowe . bardzo dlugo napalaem sie na ten sprzecik i w koncu kupilem teraz juz kilka lat stoja w piwnicy i czekaja na druga mlodosc . aha no i komar model 2 z chyba 75 roku caly tylko sprzeglo trzeba mu zlozyc ale musze go z altanki z ogrodka przyniesc.

A wczesniej mialem :
romet ogar 200 z silnikiem jawki
wfm m 06 z 58 roku
cezeta 350 85rok
cezeta 350 87 rok
wsk kobuz 175 85 rok
motorynka
komar 2
komar 3
i mysle ze jeszcze kilka bym naliczyl

ja mam simsona SR50 skutera który aktualnie jest na sprzedaz !!

Cytat:
2005-07-05 15:20:48, Peyyoo125 pisze:
BTW ja jeszcze gdzieś posiadam Simsona , Model Moped SR 2e czy jakoś tak...

ja właśnie mam takiego ino ze SR2 szukam osłon na gaxnik takich blaszanych, szkiełko lampki tył, szkło do lampy do przodui jeszcze wałka tego co sie pedałki przykręca do niego.
może posiadasz a niepotrzebujesz

posiadam jeszce jawke mustanga, tyle ze silnik ukradli złomiarze :/

Ja mam jawe 175 z 1960 roku:

Cytat:
2005-07-05 15:52:01, Muniek pisze:
Ja mam Wsk M06. Kupiłem ja 4 lata temu w cześciach. Jest prawie kompletna. Sprzedam ją za 50 zł.

a co jej potrzeba zeby zaczęła jezdzic??

Do Simsona SR2 mam do sprzedania bak z kranikiem (kranik niestety z s51) nie pozagniatany i szczelny